Обов'язково витримаєте цей кекс перед подачею кілька днів & nbsp; & ndash; настоюючись, він & nbsp; робиться набагато смачніше.
Інгредієнти
- 120 г борошна
- 200 г коричневого цукру
- 3 яйця + 3 жовтки
- 220 г вершкового масла + ще трохи для змащування
- 1 ст. л. ванільного цукру
- 200 мл бренді або рому
- 150 г суміші горіхів (мигдаль, пекан, кешью)
- по 100 г великого темного і світлого родзинок
- 100 г дрібного темного родзинок
- по 100 г зацукрованих ананасів і персиків
- 50 г зацукровані вишні
- 5 см свіжого кореня імбиру
- сік і цедра 2 великих апельсинів
- 2 ч. л. меленої кориці
- 0,5 ч. л. свежемолотого кардамону
- третину мускатного горіха, тертого
- щіпка меленої гвоздики
- щіпка солі
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 120 г апельсинових цукатів
Для марципану:
- 100 г мигдального борошна
- 200 г цукрової пудри
- 1 білок
- 2 ст. л. бренді
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для кексу горіхи крупно порубати. Всі великі сухофрукти і цукати наріжте невеликими шматочками, змішайте з іншими сухофруктами, горіхами, цедрою, ванільним цукром і спеціями, залийте апельсиновим соком і 100 мл бренді, перемішайте, закрийте плівкою і залиште на 8-12 год. Крок 2
Відокремте білки від жовтків. Розм'якшене масло збийте до пишності з цукром. Введіть всі жовтки, збийте. Всипте просіяне борошно, перемішайте. Додайте фруктову суміш з горіхами і спеціями. Крок 3
збийте білки з дрібкою солі в пишну піну, акуратно вмішати в тісто. Крок 4
Змастіть пергамент маслом, застеліть форму для кексу (1 велику або 2 поменше), викладіть тісто. Поставте форму в розігріту до 150 ° С духовку на 1 год 45 хв. Остудіть в формі. Просочіть залишилися бренді, вийміть, загорніть у фольгу і покладіть в холодильник на 5-10 днів. Крок 5
Для марципану змішайте цукрову пудру з мигдальною, додайте білок і бренді, вимісити до однорідності. Чверть марципану відкладіть, решта розкачайте на присипаної цукровою пудрою поверхні в тонкий пласт. Покрийте шаром кекс, обріжте краю. З відкладеного марціапана зробіть прикраси у вигляді зірок.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!