Кекс з горіхами І СУХОФРУКТАМИ

Обов'язково витримаєте цей кекс перед подачею кілька днів & nbsp; & ndash; настоюючись, він & nbsp; робиться набагато смачніше.

кекс з горіхами І СУХОФРУКТАМИ

Інгредієнти

  • 120 г борошна
  • 200 г коричневого цукру
  • 3 яйця + 3 жовтки
  • 220 г вершкового масла + ще трохи для змащування
  • 1 ст. л. ванільного цукру
  • 200 мл бренді або рому
  • 150 г суміші горіхів (мигдаль, пекан, кешью)
  • по 100 г великого темного і світлого родзинок
  • 100 г дрібного темного родзинок
  • по 100 г зацукрованих ананасів і персиків
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 120 г апельсинових цукатів

  • 50 г зацукровані вишні
  • 5 см свіжого кореня імбиру
  • сік і цедра 2 великих апельсинів
  • 2 ч. л. меленої кориці
  • 0,5 ч. л. свежемолотого кардамону
  • третину мускатного горіха, тертого
  • щіпка меленої гвоздики
  • щіпка солі

Для марципану:

  • 100 г мигдального борошна
  • 200 г цукрової пудри
  • 1 білок
  • 2 ст. л. бренді

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 кекс з горіхами І СУХОФРУКТАМИ

Для кексу горіхи крупно порубати. Всі великі сухофрукти і цукати наріжте невеликими шматочками, змішайте з іншими сухофруктами, горіхами, цедрою, ванільним цукром і спеціями, залийте апельсиновим соком і 100 мл бренді, перемішайте, закрийте плівкою і залиште на 8-12 год. Крок 2

кекс з горіхами І СУХОФРУКТАМИ

Відокремте білки від жовтків. Розм'якшене масло збийте до пишності з цукром. Введіть всі жовтки, збийте. Всипте просіяне борошно, перемішайте. Додайте фруктову суміш з горіхами і спеціями. Крок 3

кекс з горіхами І СУХОФРУКТАМИ

збийте білки з дрібкою солі в пишну піну, акуратно вмішати в тісто. Крок 4

кекс з горіхами І СУХОФРУКТАМИ

Змастіть пергамент маслом, застеліть форму для кексу (1 велику або 2 поменше), викладіть тісто. Поставте форму в розігріту до 150 ° С духовку на 1 год 45 хв. Остудіть в формі. Просочіть залишилися бренді, вийміть, загорніть у фольгу і покладіть в холодильник на 5-10 днів. Крок 5

Для марципану змішайте цукрову пудру з мигдальною, додайте білок і бренді, вимісити до однорідності. Чверть марципану відкладіть, решта розкачайте на присипаної цукровою пудрою поверхні в тонкий пласт. Покрийте шаром кекс, обріжте краю. З відкладеного марціапана зробіть прикраси у вигляді зірок.

0/5 (0 Reviews)