Лимон, жменю оливок, трохи спецій & nbsp; & ndash; і & nbsp; ось уже з найпростіших продуктів виходить справжнє диво. Відкриємо секрет & nbsp; & ndash; за цим рецептом можна приготувати і чудове куряче філе.
Інгредієнти
- 4 філе тілапії по 200 г кожне
- 4 великих помідора
- 2 середні морквини
- 1 лимон
- 1 середня цибулина
- 12 оливок без кісточок
- 2 великих зубчики часнику
- 1 маленький пучок петрушки
- 1 маленький пучок кінзи
- 1/2 склянки оливкової олії
- 8 тичинок шафрану
- 2 ч . л. меленої солодкої паприки
- 1 ч. Л. меленого імбиру
- 1 ч. л. меленої зіри
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Дрібно наріжте листя кінзи і петрушки, відкладіть трохи для подачі. У великій мисці змішайте петрушку, кінзу, оливкова олія, паприку і імбир. Розітріть шафран в ступці і додайте в миску. Влийте сік половини лимона. Відкладіть 1 ст. л. отриманого маринаду, іншим змастіть рибу, прикрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 1-2 ч. Крок 2
Помідори покладіть в миску, залийте окропом і залиште на 2 хв. Обдайте холодною водою і очистіть від шкірки. Розріжте помідори на 4 частини, видаліть насіння разом з соком і покладіть в друшляк, встановлений над мискою. Стікає сік збережіть. М'якоть помідорів крупно наріжте. Крок 3
Очистіть часник і дрібно порубати. У каструлі змішайте сік і м'якоть помідорів, часник і зіру. Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і варіть 10 хв. Приправте сіллю і перцем. Крок 4
Розігрійте духовку до 175 ° С. Очистіть моркву і цибулю: моркву наріжте скибочками завтовшки 5-7 мм по діагоналі, цибулю – тонкими кільцями. Помістіть морква в один шар на дно жароміцної форми, наступним шаром викладіть цибулю. Полийте томатним соусом. Накрийте форму фольгою або кришкою і поставте в духовку на 30 хв., Поки морква не стане м'якою. Крок 5
Дістаньте форму з духовки, викладіть рибу на овочі та покладіть на кожне філе по 2 тонких скибочки лимона. Додайте, що залишився маринад і оливки і поверніть форму в духовку на 20 хв. Крок 6 Дістаньте форму з духовки і залиште на 5 хв. Посипте рибу зеленню і відразу подавайте до столу.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!