Кекс З карамелізуватися АПЕЛЬСИНАМИ І мигдалем

З пізньої осені, коли в Італії встигають перші апельсини, і до лютого, коли збирають останній урожай, в кондитерських всіх міст повним-повнісінько солодощів з цитрусовими. Пироги і торти, цукати і джеми, булочки, млинці і навіть знамениті каноли & ndash; всюди можна знайти шматочки цього сонячного фрукта. Ось і ми вирішили познайомити вас з таким апельсиновим десертом & ndash; благо, апельсини у нас можна купити цілий рік.

Інгредієнти

  • 1,5 склянки борошна
  • 180 г вершкового масла
  • 1 великий або 2 середніх апельсина
  • жменю мигдалю
  • 1/2 склянки цукру
  • 1/2 склянки коричневого цукру
  • 2 яйця
  • 1/4 склянки сметани або густого йогурту
  • 1/4 склянки апельсинового соку
  • 2 ч. л. ванільного екстракту
  • 1 ч. л. з гіркою розпушувача
  • щіпка солі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 Кекс З карамелізуватися АПЕЛЬСИНАМИ І мигдалем

1. Покладіть апельсин в каструлю, залийте окропом, поставте на вогонь і бланшувати 2-3 хв. Потім злийте воду, залийте новою порцією води і бланшуйте апельсин ще 2 хв., Злегка остудіть і розріжте на часточки. Крок 2

Кекс З карамелізуватися АПЕЛЬСИНАМИ І мигдалем

2. Крупно порубати мигдаль і трохи підсмажте його на сухій сковороді. Крок 3 3. Розігрійте духовку до 190 ° С. Крок 4

Кекс З карамелізуватися АПЕЛЬСИНАМИ І мигдалем

4. Розтопити 40 г вершкового масла і змастіть їм 6 формочок для кексів. Посипте дно і стінки половиною коричневого цукру. Крок 5

Кекс З карамелізуватися АПЕЛЬСИНАМИ І мигдалем

5. Розподіліть половину мигдалю по формах, потім покладіть по кілька часточок апельсина, додайте залишився мигдаль і посипте коричневим цукром. Крок 6 6. Збийте вершкове масло з цукром до стану легкого крему. Додайте по одному яйця, чекаючи, поки яйце повністю змішається з масляною сумішшю, потім додайте ванільний екстракт і сіль. Крок 7 7. Просійте борошно з розпушувачем і додайте по частинах в масляну суміш. Додайте також сметану і апельсиновий сік і розмішайте. Крок 8 8. Розподіліть тісто по формах і випікайте 25-30 хв., Перевірте готовність дерев'яною паличкою. Крок 9 9. Готові кекси акуратно переверніть на блюдо апельсинами вгору.

0/5 (0 Reviews)