В одну з неділь влаштуйте собі справжній королівський сніданок. Ніжні скибочки копченого лосося, помідори, рукола і яйце-пашот. І подайте всю цю пишність до цього голландським соусом. Забудьте про калорії і насолоджуйтеся чудовим смаком. Ви це заслужили.
Інгредієнти
- 100 г копченого лосося
- 2 великих яйця
- 50 г руколи
- 100 г помідорів чері
- 3-4 гілочки кропу
- 1 ст. л. каперсів
- 1 ст. л. оцту
- 1 ст. л. лимонного соку
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець
- 200 г вершкового масла
- 4 жовтки
- 1 ст. л. лимонного соку
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
1. Приготуйте голландський соус. Розтопити вершкове масло в сотейнику на повільному вогні і залиште на 5 хв. Коли осад опуститься на дно і масло стане прозорим, акуратно перелийте його в іншу ємність і повністю остудіть. Крок 2
2. Підготуйте миску і відповідну каструлю для водяній лазні. У каструлю налийте стільки води, щоб вона не стосувалася дна миски. Доведіть воду до кипіння і зменшіть вогонь до слабкого. В цей час в мисці змішайте жовтки, лимонний сік, дрібку солі і перцю. Збийте жовтки віночком, поки вони не посветлеют, і поставте миску на водяну баню. Постійно збиваючи, додайте до жовтків розтоплене масло по 1 ст. л. Вливати наступну ложку масла можна тільки після того, як попередня повністю змішалася з жовтками. Коли все масло буде втрутитися, продовжуйте збивати соус, поки він не загусне. Зніміть миску з соусом з водяної бані, накрийте поверхню соусу харчовою плівкою і остудіть. Крок 3
3. Розкладіть руколу на тарілки, додайте половинки помідорів чері, трохи посоліть і поперчіть, збризніть оливковим маслом і лимонним соком. На руколу викладіть скибочки копченого лосося. Крок 4
4. Дрібно наріжте кріп. Промийте каперси в холодній воді. Крок 5
5. Закип'ятіть в ковшике воду, посоліть і додайте оцет. Розбийте в чашку яйце, воду в ковшике закрутіть лійкою і акуратно вилийте яйце в центр. Варіть 2-3 хв., Білок повинен повністю схопитися. Акуратно дістаньте яйце шумівкою, дочекайтеся, поки вода повністю стече, і перекладіть на рибу. Так само зваріть ще одне яйце. Крок 6 6. Полийте яйце голландським соусом, посипте кропом і прикрасьте каперсами. За бажанням додайте дрібку кайенского перцю. Подавайте відразу ж.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!