Копчений лосось І ЯЙЦЯ-пашот З ГОЛЛАНДСЬКИМ соусом

В одну з неділь влаштуйте собі справжній королівський сніданок. Ніжні скибочки копченого лосося, помідори, рукола і яйце-пашот. І подайте всю цю пишність до цього голландським соусом. Забудьте про калорії і насолоджуйтеся чудовим смаком. Ви це заслужили.

 копчений лосось І ЯЙЦЯ-пашот З ГОЛЛАНДСЬКИМ соусом

Інгредієнти

  • 100 г копченого лосося
  • 2 великих яйця
  • 50 г руколи
  • 100 г помідорів чері
  • 3-4 гілочки кропу
  • 1 ст. л. каперсів
  • 1 ст. л. оцту
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець
Для голландського соусу:

  • 200 г вершкового масла
  • 4 жовтки
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

копчений лосось І ЯЙЦЯ-пашот З ГОЛЛАНДСЬКИМ соусом

1. Приготуйте голландський соус. Розтопити вершкове масло в сотейнику на повільному вогні і залиште на 5 хв. Коли осад опуститься на дно і масло стане прозорим, акуратно перелийте його в іншу ємність і повністю остудіть. Крок 2

копчений лосось І ЯЙЦЯ-пашот З ГОЛЛАНДСЬКИМ соусом

2. Підготуйте миску і відповідну каструлю для водяній лазні. У каструлю налийте стільки води, щоб вона не стосувалася дна миски. Доведіть воду до кипіння і зменшіть вогонь до слабкого. В цей час в мисці змішайте жовтки, лимонний сік, дрібку солі і перцю. Збийте жовтки віночком, поки вони не посветлеют, і поставте миску на водяну баню. Постійно збиваючи, додайте до жовтків розтоплене масло по 1 ст. л. Вливати наступну ложку масла можна тільки після того, як попередня повністю змішалася з жовтками. Коли все масло буде втрутитися, продовжуйте збивати соус, поки він не загусне. Зніміть миску з соусом з водяної бані, накрийте поверхню соусу харчовою плівкою і остудіть. Крок 3

копчена ЛОСОСЬ І ЯЙЦЯ-пашот З ГОЛЛАНДСЬКИМ соусом

3. Розкладіть руколу на тарілки, додайте половинки помідорів чері, трохи посоліть і поперчіть, збризніть оливковим маслом і лимонним соком. На руколу викладіть скибочки копченого лосося. Крок 4

копчена ЛОСОСЬ І ЯЙЦЯ-пашот З ГОЛЛАНДСЬКИМ соусом

4. Дрібно наріжте кріп. Промийте каперси в холодній воді. Крок 5

копчена ЛОСОСЬ і ЯЙЦЯ-пашот З ГОЛЛАНДСЬКИМ соусом

5. Закип'ятіть в ковшике воду, посоліть і додайте оцет. Розбийте в чашку яйце, воду в ковшике закрутіть лійкою і акуратно вилийте яйце в центр. Варіть 2-3 хв., Білок повинен повністю схопитися. Акуратно дістаньте яйце шумівкою, дочекайтеся, поки вода повністю стече, і перекладіть на рибу. Так само зваріть ще одне яйце. Крок 6 6. Полийте яйце голландським соусом, посипте кропом і прикрасьте каперсами. За бажанням додайте дрібку кайенского перцю. Подавайте відразу ж.

0/5 (0 Reviews)