Мигдальне кекс з ЖУРАВЛИНОЮ

В цьому кексі заховано відразу два види журавлини & ndash; свіжа і сушена, а також мигдаль в двох іпостасях & ndash; рубаний і в вигляді борошна. Саме борошно з мигдалю робить цей кекс таким повітряним. А солодка глазур не тільки прикрашає кекс, але і відтіняє журавлинну кислинку.

 мигдальний кекс з ЖУРАВЛИНОЮ

Інгредієнти

  • 280 г борошна
  • 80 г мигдального борошна
  • 225 г вершкового масла кімнатної температури
  • 200 г цукру
  • 200 г коричневого цукру
  • 3 великих яйця
  • 1,5 ч. л. екстракту ванілі
  • 220 г йогурту
  • 90 г смаженого мигдалю
  • 1 склянка свіжої або замороженої журавлини
  • 1/2 склянки в'яленої журавлини
  • 1/2 ч. л. меленої кориці
  • 1/2 ч. л. меленого сушеного імбиру
  • 1 ч. Л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. соди
  • 1/2 ч. л. солі

Для глазурі:

  • 1/3 склянки цукрової пудри
  • 4 ч. л. апельсинового соку

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1 1. Розігрійте духовку до 175 ° С. Змастіть маслом і присипте борошном форму для кексу з трубкою посередині об'ємом близько 2,4 л. Крок 2

Мигдальний кекс з ЖУРАВЛИНОЮ

2. Крупно порубати мигдаль. Крок 3

Мигдальний кекс з ЖУРАВЛИНОЮ

3. Просіяти борошно і змішайте з мигдальним борошном, спеціями, сіллю, содою і розпушувачем. Крок 4

Мигдальний кекс з ЖУРАВЛИНОЮ

4. Електричним міксером збийте масло з усім цукром до стану легкого крему. Продовжуючи збивати, додавайте по 1 яйцю, кожен раз чекаючи, щоб яйце повністю змішалося з масляною сумішшю. Додайте екстракт ванілі і йогурт. Всипте борошно зі спеціями і швидко перемішайте. Крок 5

Мигдальний кекс з ЖУРАВЛИНОЮ

5. Вмішайте в тісто мигдаль, свіжу (заморожену) і в'ялену журавлину. Крок 6

Мигдальний кекс з ЖУРАВЛИНОЮ

6. Перекладіть тісто в підготовлену форму. Поставте форму з кексом в духовку і випікайте приблизно 1 год 10 хв., Перевірте готовність дерев'яною паличкою. Залиште кекс у формі на 10-15 хв., Потім переверніть на решітку і повністю остудіть. Крок 7

Мигдальний кекс з ЖУРАВЛИНОЮ

7. Для глазурі змішайте цукрову пудру і 2 ч. л. апельсинового соку. Заважайте, поки цукор повністю не розчиниться. Додавайте сік, що залишився по половині ложки, добре розмішуючи, поки глазур не стане схожа за консистенцією на густі вершки. Полийте кекс глазур'ю і залиште на 30 хв.

0/5 (0 Reviews)