КОРОЛЕВСЬКА ватрушки з чорницею і мигдальним штрейзелем

Чудова ватрушка зі свіжої чорницею: тісто у основи розсипчасте і ніжне-ніжне, сирна начинка з соковитою чорницею під шапочкою ароматного мигдалевого штрейзеля.

Улюблені швидкі літні рецепти x Інгредієнти

  • для тіста: жовток 1 шт.
  • масло вершкове 80 г
  • цукор 40 г
  • борошно 150 г
  • розпушувач 1 ч.л..
  • для начинки: сир 550 г
  • цукор 100 г
  • яйця курячі 3 шт.
  • білок яйця 1 шт.
  • кукурудзяний крохмаль 20 г
  • чорниця 0.5 стакан (а)
  • цукор ванільний 10 г
  • для мигдального штрейзеля: мигдаль смажений 80 г
  • цукор коричневий 50 г
  • слівчное масло 40 г
  • борошно 50 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Готуємо тісто. М'яке масло змішати з цукром і жовтком, розтерти до однорідності. Крок 2

КОРОЛЕВСЬКА ватрушки з чорниці та мигдальним штрейзелем

Частинами викладати в олійно-яєчну суміш, ретельно, але швидко перемішуючи Готове тісто загорнути в плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин. Крок 3

КОРОЛЕВСЬКА ватрушки з чорницею і мигдальним штрейзелем

Для начинки з'єднати всі інгредієнти, крім ягід і крохмалю. Крок 4

КОРОЛЕВСЬКА ватрушки з чорниці та мигдальним штрейзелем

Пробити блендером. Крок 5

КОРОЛЕВСЬКА ватрушки з чорницею і мигдальним штрейзелем

У начинку просіяти крохмаль, ретельно перемішати. До начинці додати ягоди, перемішати Крок 6

КОРОЛЕВСЬКА ватрушки з чорницею і мигдальним штрейзелем

Приготувати посипання: смажений мигдаль змолоти в кавомолці, змішати всі інгредієнти. Крок 7

КОРОЛЕВСЬКА ватрушки з чорницею і мигдальним штрейзелем

Перетерти руками в крихту. Крок 8

КОРОЛЕВСЬКА ватрушки з чорниці та мигдальним штрейзелем

Тісто тонко розкачати між двома листами пергаменту Викласти тісто в форму діаметром 18-20см, формуючи бортик 3-4 см. Форма не змащувати. Крок 9

КОРОЛЕВСЬКА ватрушки з чорниці та мигдальним штрейзелем

Вилити на тісто сирну начинку. Крок 10

КОРОЛЕВСЬКА ватрушки з чорниці та мигдальним штрейзелем

Поверх начинки рівномірно розподілити посипання. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 45-55 хвилин. Перші 20 хвилин накрити пиріг фольгою Готовий пиріг остудити у формі. Крок 11

КОРОЛЕВСЬКА ватрушки з чорниці та мигдальним штрейзелем

Готовий пиріг остудити у формі. Потім витягти, при бажанні можна посипати цукровою пудрою або прикрасити ягодами. Смачного!

0/5 (0 Reviews)