Чудова ватрушка зі свіжої чорницею: тісто у основи розсипчасте і ніжне-ніжне, сирна начинка з соковитою чорницею під шапочкою ароматного мигдалевого штрейзеля.
Улюблені швидкі літні рецепти x Інгредієнти
- для тіста: жовток 1 шт.
- масло вершкове 80 г
- цукор 40 г
- борошно 150 г
- розпушувач 1 ч.л..
- для начинки: сир 550 г
- цукор 100 г
- яйця курячі 3 шт.
- білок яйця 1 шт.
- кукурудзяний крохмаль 20 г
- чорниця 0.5 стакан (а)
- цукор ванільний 10 г
- для мигдального штрейзеля: мигдаль смажений 80 г
- цукор коричневий 50 г
- слівчное масло 40 г
- борошно 50 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Готуємо тісто. М'яке масло змішати з цукром і жовтком, розтерти до однорідності. Крок 2
Частинами викладати в олійно-яєчну суміш, ретельно, але швидко перемішуючи Готове тісто загорнути в плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин. Крок 3
Для начинки з'єднати всі інгредієнти, крім ягід і крохмалю. Крок 4
Пробити блендером. Крок 5
У начинку просіяти крохмаль, ретельно перемішати. До начинці додати ягоди, перемішати Крок 6
Приготувати посипання: смажений мигдаль змолоти в кавомолці, змішати всі інгредієнти. Крок 7
Перетерти руками в крихту. Крок 8
Тісто тонко розкачати між двома листами пергаменту Викласти тісто в форму діаметром 18-20см, формуючи бортик 3-4 см. Форма не змащувати. Крок 9
Вилити на тісто сирну начинку. Крок 10
Поверх начинки рівномірно розподілити посипання. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 45-55 хвилин. Перші 20 хвилин накрити пиріг фольгою Готовий пиріг остудити у формі. Крок 11
Готовий пиріг остудити у формі. Потім витягти, при бажанні можна посипати цукровою пудрою або прикрасити ягодами. Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!