Полуничне тірамісу & mdash; прекрасна альтернатива класичним кавового. Як нам здається, ягідний варіант просто необхідно готувати влітку, в червні, особливо якщо ви ніколи не пробували нічого подібного. Цілком можливо, що приголомшливо ароматна полуничне тірамісу сподобається вам навіть більше традиційного. Але ось готувати його з & laquo; всесезонной & raquo; магазинної ягоди ми б не радили: вийде зовсім не те. Тому, якщо ви & mdash; щасливий володар дачної ділянки, не пропустіть можливість створити справжній кондитерський шедевр! Всього-то трохи більше півгодини на активну приготування, о другій очікування & mdash; і на вашому столі з'явиться полуничне тірамісу, смак якого залишиться з вами надовго.
Інгредієнти
- полуниця – 500 г + ще трохи для прикраси
- цукор – 210 г
- печиво савоярді – 16 шт.
- маскарпоне – 200-250 г
- яйця – 3 шт.
- очищені фісташки – 50 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Полуницю для тірамісу переберіть і викладіть в друшляк. Промийте проточною водою і добре обсушити, розклавши на паперових рушниках. Почистіть ягоди: видаліть плодоніжки і гілочки. Крок 2
Підготовлену полуницю складіть в чашу блендера, додайте 150 г цукру і зробіть пюре. За бажанням, масу можна протерти через дрібне сито, щоб видалити насіння. Крок 3
Для крему тірамісу яйця розділіть на білки і жовтки . Білки приберіть в холодильник до використання. Жовтки збивайте міксером з 50 г цукру до отримання світлої пишної маси. Додайте маскарпоне і перемішайте. Крок 4
В іншій ємності збийте білки в міцну піну. Додайте цукор, що залишився і збийте до м'яких піків. Перекладіть збиті білки на крем з маскарпоне і жовтків, потім обережно перемішайте лопаткою, щоб маса залишалася повітряної. Крок 5
На дно невеликій прозорій форми укладіть половину печива савоярді. Вилийте на нього половину полуничного пюре. Розподіліть половину крему з яєць і маскарпоне. Крок 6
Знову повторіть шари: печиво, полуничне пюре і сирний крем. Розрівняйте поверхню, накрийте форму харчовою плівкою і приберіть десерт в холодильник на 2,5 години. Крок 7
Очищені фісташки крупно порубати . Полуничне тірамісу дістаньте з холодильника і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі. Потім посипте фісташками і прикрасьте ягодами. Корисна порада
Крем для полуничного тірамісу можна приготувати тільки з жовтками, причому, піддавши їх тепловій обробці. Просто збийте їх з цукром на водяній бані, дайте охолонути і використовуйте за рецептом. А з решти білків можна приготувати італійську меренге, заваривши їх киплячим цукровим сиропом.
До речі Якщо полуничне тірамісу не призначене для дитячої аудиторії, в ягідне пюре ви можете додати столову ложку лікеру, коньяку, рому або іншого міцного алкоголю.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!