ПОЛУНИЧНЕ ТИРАМИСУ

Полуничне тірамісу & mdash; прекрасна альтернатива класичним кавового. Як нам здається, ягідний варіант просто необхідно готувати влітку, в червні, особливо якщо ви ніколи не пробували нічого подібного. Цілком можливо, що приголомшливо ароматна полуничне тірамісу сподобається вам навіть більше традиційного. Але ось готувати його з & laquo; всесезонной & raquo; магазинної ягоди ми б не радили: вийде зовсім не те. Тому, якщо ви & mdash; щасливий володар дачної ділянки, не пропустіть можливість створити справжній кондитерський шедевр! Всього-то трохи більше півгодини на активну приготування, о другій очікування & mdash; і на вашому столі з'явиться полуничне тірамісу, смак якого залишиться з вами надовго.

 ПОЛУНИЧНЕ ТИРАМИСУ

 ПОЛУНИЧНЕ ТИРАМИСУ

ПОЛУНИЧНЕ ТИРАМИСУ

Інгредієнти

  • полуниця – 500 г + ще трохи для прикраси
  • цукор – 210 г
  • печиво савоярді – 16 шт.
  • маскарпоне – 200-250 г
  • яйця – 3 шт.
  • очищені фісташки – 50 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ПОЛУНИЧНЕ ТИРАМИСУ

Полуницю для тірамісу переберіть і викладіть в друшляк. Промийте проточною водою і добре обсушити, розклавши на паперових рушниках. Почистіть ягоди: видаліть плодоніжки і гілочки. Крок 2

ПОЛУНИЧНЕ ТИРАМИСУ

Підготовлену полуницю складіть в чашу блендера, додайте 150 г цукру і зробіть пюре. За бажанням, масу можна протерти через дрібне сито, щоб видалити насіння. Крок 3

ПОЛУНИЧНЕ ТИРАМИСУ

Для крему тірамісу яйця розділіть на білки і жовтки . Білки приберіть в холодильник до використання. Жовтки збивайте міксером з 50 г цукру до отримання світлої пишної маси. Додайте маскарпоне і перемішайте. Крок 4

ПОЛУНИЧНЕ ТИРАМИСУ

В іншій ємності збийте білки в міцну піну. Додайте цукор, що залишився і збийте до м'яких піків. Перекладіть збиті білки на крем з маскарпоне і жовтків, потім обережно перемішайте лопаткою, щоб маса залишалася повітряної. Крок 5

ПОЛУНИЧНЕ ТИРАМИСУ

На дно невеликій прозорій форми укладіть половину печива савоярді. Вилийте на нього половину полуничного пюре. Розподіліть половину крему з яєць і маскарпоне. Крок 6

ПОЛУНИЧНЕ ТИРАМИСУ

Знову повторіть шари: печиво, полуничне пюре і сирний крем. Розрівняйте поверхню, накрийте форму харчовою плівкою і приберіть десерт в холодильник на 2,5 години. Крок 7

ПОЛУНИЧНЕ ТИРАМИСУ

Очищені фісташки крупно порубати . Полуничне тірамісу дістаньте з холодильника і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі. Потім посипте фісташками і прикрасьте ягодами. Корисна порада

Крем для полуничного тірамісу можна приготувати тільки з жовтками, причому, піддавши їх тепловій обробці. Просто збийте їх з цукром на водяній бані, дайте охолонути і використовуйте за рецептом. А з решти білків можна приготувати італійську меренге, заваривши їх киплячим цукровим сиропом.

До речі

Якщо полуничне тірамісу не призначене для дитячої аудиторії, в ягідне пюре ви можете додати столову ложку лікеру, коньяку, рому або іншого міцного алкоголю.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)