ПАСКИ з шафраном ПО РЕЦЕПТОМ В.В.Похлебкин

Паски за цим рецептом виходять дуже смачними, трохи шаруватими і вологими і дуже ароматними. Процес трудомісткий, расстойка тривала, заміс повинен бути ретельний.

 ПАСКИ з шафраном ПО РЕЦЕПТОМ В.В.Похлебкин

Така різна Пасха x Інгредієнти

  • борошно 900 г
  • дріжджі сухі 15 г
  • молоко 340 мл
  • жовтки 10 шт.
  • цукор 250 г
  • вершкове масло 200 г
  • родзинки білий 150 г
  • родзинки чорний 150 г
  • кардамон 1 ч. л.
  • мускатний горіх 0.5 ч. л.
  • шафран 4 ч. Л.
  • цукор ванільний 20 г
  • ванільний екстракт 1 ст. л.
  • сіль 1 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 < p>ПАСКИ з шафраном ПО РЕЦЕПТОМ В.В.Похлебкин

Дріжджі розвести в 0,5 ст. (130 г) теплуватого молока, змішати з 100 г борошна і залишити на 10 хв. Крок 2

ПАСКИ з шафраном ПО РЕЦЕПТОМ В.В.Похлебкин

Приготувати опару: в 210 г киплячого молока заварити 100 г борошна, швидко розмішавши дерев'яною ложкою до отримання еластичної маси. Приготувати дріжджову суміш: з'єднати суміші в пунктах 1 і 2. Накрити і поставити для підйому на 1 годину і більше. Крок 3

ПАСКИ з шафраном ПО РЕЦЕПТОМ В.В.Похлебкин

Приготувати заливку: жовтки, цукор, сіль стерти в однорідну масу, збити до білого кольору. Половину заливання влити в дріжджову суміш, додати 250 г борошна. Вимісити тісто і дати підійти протягом 1 ч. Крок 4

ПАСКИ з шафраном ПО РЕЦЕПТОМ В.В.Похлебкин

Потім долити іншу половину заливки в тісто. Додати 430 г борошна і місити тісто, поки не буде відставати від рук. В оригіналі 500 г борошна. Регулюйте борошно виходячи з вашого досвіду і особливостей борошна. Крок 5

ПАСКИ з шафраном ПО РЕЦЕПТОМ В.В.Похлебкин

у готове тісто влити поступово невеликими порціями тепле рідке вершкове масло, вимісити, додати прянощі, ванільний екстракт (в оригіналі коньяк). Вимісити. Крок 6

ПАСКИ з шафраном ПО РЕЦЕПТОМ В.В.Похлебкин

Дати тісту підійти вдруге. Крок 7

ПАСКИ з шафраном ПО РЕЦЕПТОМ В.В.Похлебкин

Після вторинного підйому тесту осадити його до первісного стану, додати в нього родзинки (в оригіналі 100 г родзинок і 25 г цукатів), попередньо обваляти їх у борошні. І дати тісту втретє підійти. Крок 8

ПАСКИ з шафраном ПО РЕЦЕПТОМ В.В.Похлебкин

Залити тісто в форми до половини. Крок 9

ПАСКИ з шафраном ПО РЕЦЕПТОМ В.В.Похлебкин

Дати піднятися, потім обмазати яєчним жовтком (я не мазала) і поставити в піч на невеликий вогонь на 45 хв. Я випікала при 165 г 50 хв. Крок 10

ПАСКИ з шафраном ПО РЕЦЕПТОМ В.В.Похлебкин

Розріз.

0/5 (0 Reviews)