Паска домашній готують багато господинь, і це точно має сенс: він виходить значно краще магазинного. Крім того, ви будете впевнені, що його колір, смак і аромат досягаються за рахунок натуральних інгредієнтів, а не завдяки всяким сумнівним штучним добавкам. До речі, прянощі для тесту домашнього паски ви можете варіювати за своїм бажанням. Якщо хочете, можете навіть додати какао-порошок: випічка придбає приємний шоколадний аромат і приємний & nbsp; колір. І особлива тема & mdash; прикраса паски: тут ви точно можете дати волю своїй фантазії!
Інгредієнти
- родзинки – 100 г
- цукати – 50 г
- яйця – 5 шт.
- борошно – 1 кг
- сіль – на кінчику ножа
- сухі дріжджі – 10 г
- молоко – 500 мл
- цукор – 250 г
- вершкове масло – 100 г
- подрібнений фундук – 40 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- мелений кардамон – 1/3 ч. Л.
- манна крупа – 1,5 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для приготування домашнього паски родзинки замочіть в теплій воді, цукати наріжте. Яйця розділіть на білки і жовтки. Білки приберіть в холодильник (так вони будуть краще збивати). Жовтки ж залиште при кімнатній температурі. Крок 2
Борошно просійте з сіллю через часте сито. Дріжджі розчиніть в теплому молоці. Додайте 125 г цукру і половину просіяного з сіллю борошна. Ретельно вимісити опару для тіста паски, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 2 години. Крок 3
Вершкове масло наріжте кубиками і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин. Жовтки збийте міксером з 60 г цукру. Білки дістаньте з холодильника і збийте в міцну піну. Поступово додайте цукор, що залишився. Збивайте до міцних піків. Крок 4
У піднялася опару додайте борошно, що залишилося, збиті з цукром жовтки і білки, м'яке вершкове масло. Вимісити гладке еластичне тісто для паски, накрийте рушником і залиште на 1 годину в теплому місці. Крок 5
У тісто для паски додайте просушений ізюм, нарізані цукати, подрібнений фундук, ванільний цукор і кардамон. Ретельно перемішайте. Форми вистелити промасленим папером для випічки і присипте манною крупою. Крок 6
Тісто для домашнього паски розкладіть по підготовлених форм не більш ніж на 1/3 або 1/2 їх висоти. Накрийте чистим рушником і залиште в теплому місці на 20 хвилин. Крок 7
Духовку нагрійте до 200 ° C. На найнижчий рівень духовки помістіть деко, наполовину наповнений водою. Вище поставте решітку. Помістіть на неї форми з пасками і випікайте 1 годину. Дайте трохи охолонути, потім викладіть на решітку. Корисна порада
Не поспішайте виймати гарячий домашній паску з форми, інакше він може осісти. Дайте йому трохи охолонути (хвилин двадцять), потім обережно витягніть і дайте повністю охолонути на решітці.
До речі Готовність домашнього паски перевіряйте тонкою довгою дерев'яною шпажкою. Вставте її в центр вироби і швидко вийміть. Якщо шпажка суха, паска готова.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!