КУЛИЧ КЛЮКВІЧ

Зустрічайте – Паска Клюквіч власною персоною! У його складі ніжний сир, а також спа-журавлина (бо вона приймала ванни в коньяку, що, власне, і виправдовує ім'я паски) в оточенні яскравої у всіх сенсах слова апельсиновою цедрою. Так, сирне тісто вимагає більших зусиль і тривалішого часу в процесі виготовлення, але повірте, воно варте того! Паска вийшов неймовірно оксамитовим, соковитим і яскравим завдяки дуету з цедри і сушеної журавлини. Спробуйте! 🙂

P.S. Хочу набір досочек від Joseph

КУЛИЧ КЛЮКВІЧ

КУЛИЧ КЛЮКВІЧ

Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти

  • борошно (для опари) 60 г
  • дріжджі сухі (для опари) 1 шт.
  • молоко (для опари) 120 мл
  • цукор (для опари) 2 ч.л.
  • для тіста: борошно 500 г
  • сир 360 г
  • масло вершкове 100 г
  • сіль 1 ч.л..
  • цукор 200 г
  • яйце 2 шт.
  • цедра апельсина 1 шт.
  • сушена журавлина 100 г
  • коньяк 50 мл
  • (для глазурі): білок 1 шт.
  • цукрова пудра 100 г
  • сік лимона 1 ч.л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Спочатку робимо опару: молоко трохи підігріти і розчинити в ньому дріжджі, цукор і додати борошно. Все перемішати і залишити на 30- 40 хвилин в теплому місці. Крок 2 Яйця збити з цукром і сіллю, додати туди невеликий сир (якщо зерна великі, то його потрібно заздалегідь перетерти на ситі), потім опару і борошно. Добре вимішуємо. Не сипте занадто багато борошна. Ми залишаємо на 2 години в теплому місці, накривши рушником, без протягів. Крок 3 Коли тісто піднялося перший раз, додаємо вимочені ягоди журавлини (висушити їх після коньяку на паперовому рушнику) і цедру апельсина. Все ще раз вимішуємо. Відразу розкладаємо в форми для випікання (я купувала одноразові паперові форми) і чекаємо ще 1 годину або 1,5, щоб тісто збільшилося в об'ємі. Крок 4 Коли тісто піднялося, ставимо в розігріту духовку і випікаємо хвилин 40 при 180 градусах. Час випічки залежить від форми, в якій Ви випікаєте (маленькі паски пропікаються швидше). Головне, щоб була суха скіпа, так паску точно пропікся. Крок 5 Після того, як паски спеклися, залишаємо їх остигати. Робимо глазур: холодний білок збиваємо з 1 ч.л. лимонного соку і цукровою пудрою до стійких піків. Тут консистенцію можна зробити будь-який, я люблю густу глазур, тому збивала до щільної консистенції. Крок 6 На остиглі паски наносимо лопаткою глазур і за бажанням прикрашаємо кондитерської посипкою. Даємо глазурі застигнути, ну або їмо прям відразу, тому що запах цих пасок не залишить вам байдужими, і довго вони у вас не простоять! Їх з'їдять швидко і вони припадуть всім до смаку! 🙂 Корисна порада

– Беріть уже невеликий сир, щоб не перетирати його через сито – Якщо паска не сильно піднявся у вашій паперової формочке, просто зріжте частину паперу і нанесіть стільки глазурі, скільки захочете))

Господині на замітку

– Краще, якщо у Вас інгредієнти будуть однакової температури. – Ягоди замочіть в коньяку заздалегідь, щоб вони добре просочилися, перед додаванням в тісто висушіть їх на папері – Запасіться терпінням, сирне тісто дуже довго піднімається – Якщо паска ще не пропікся, а верхівка починає підгоряти, то просто накрийте її фольгою і продовжуйте випікати до сухий скіпи.

0/5 (0 Reviews)