Якщо хочете по-справжньому здивувати близьких і гостей будинку, приготуйте паску краффін з родзинками на нашу рецептом. Що в принципі означає це слово? Відповідаємо! Ця випічка & mdash; мікс круассана і маффіни & mdash; була винайдена австралійським кондитером в 2013 році. Потім ідея була підхоплена американцями, які зробили краффін мегапопулярним. Витягнута ж форма цієї диво-випічки навела наших господинь на думку адаптувати її під великодні паски. Вийшло не просто добре, а чарівно! Багата, листкова, ніжна текстура паски краффіна, приготованого з родзинками, цукатами або горіхами, ідеально відповідає принципам пасхального столу, згідно з якими на ньому має бути все найсмачніше, апетитне, красиве!
Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти
- молоко 1/2 стакан (а)
- дріжджі сухі 2 ч.л.
- вершкове масло 250 г
- яйця 5 шт.
- цукор 100-150 г
- мука 5 стакан (а)
- шафран мелений 1 ч.л.
- сіль 1 ч.л..
- цедра 1 апельсина
- коньяк, ром 2 ст.л.
- родзинки 200 г
- масло вершкове кімнатної температури для змазування заготовок 50 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Підготувати інгредієнти для начинки краффіна. Ізюм промити в гарячій воді і обсушити. Залити коньяком, додати цедру апельсина і добре перемішати. Залишити настоятися години на 2 мінімум. Крок 2 Молоко для тесту краффіна підігріти до 30-40 гр.С на середньому вогні. Потім всипати сухі дріжджі, 1 ст.л. цукру від загальної маси і перемішати. Дати постояти хвилин 10-20. Крок 3 Яйця кімнатної температури збити віночком або міксером з рештою цукру до отримання пишної маси однорідної консистенції. Замість цукру можна використовувати цукрову пудру. Крок 4 Вершкове масло для тесту краффіна нарізати маленькими кубиками, скласти в миску і залишити при кімнатній температурі на 30 хв. Масло має стати дуже м'яким. Крок 5 У чашу хлібопічки вилити тепле молоко, збиті яйця, додати м'яке масло шматочками і висипати борошно, спеції (я про шафран забула). Поставити на програму “тісто” (у мене 1,5 години). Крок 6 Після закінчення замісу ставити ще на 1-1,5 години для вистоювання. Тісто паски добре підніметься. Якщо готувати вручну, то після замісу залишити тісто на расстойку в теплому місці на 1,5 години. Крок 7 Готове тісто паски краффіна розділити на кілька частин в залежності від розміру форми. У мене вийшло 6 шматочків по 300 г. Якщо у вас форми великі, розділіть тісто на 2-3 частини. Крок 8 Кожен шматок тіста паски накрити харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 30 хвилин. Приготовану раніше начинку розділити на кількість заготовок. Крок 9
Для приготування краффіна беремо одну із заготовок тіста і руками на змащеному олією столі формуємо невеликий прямокутник товщиною 0,5-0,7 см. Крок 10
Змащуємо вийшла заготовку тесту м'яким вершковим маслом по всій поверхні. Це можна робити за допомогою кулінарного пензлика або просто пальцями. Крок 11
Зверху по прямокутникам тесту паски краффіна рівномірно розподіляємо підготовлену начинку. Злегка втисніть інгредієнти в тісто, щоб вони не розсипалися при згортанні рулетом. Крок 12
Звертаємо прямокутники тесту паски рулетом і закріплюємо краю. Відкладаємо заготовку для підйому на 30 хв під харчову плівку. Робимо те ж саме з рештою тестом. Крок 13
Як тільки рулети піднімуться, кладемо по одному на робочу поверхню і розрізаємо вздовж, не доходячи до кінця 5 см. У вас повинно вийти два джгута на основі. Крок 14
Далі кожен вийшов джгут акуратно закручуємо спіраллю на робочій поверхні. При цьому начинка паски краффіна і шари тесту виявляються назовні. Крок 15
Другу закручену “равлика” кладемо на першу пірамідкою і всю заготовку переносимо в підготовлену форму, в якій ви плануєте випікати паску краффін. Крок 16
Те ж робимо з іншими рулетами. Даємо тісту піднятися приблизно 40-50 хвилин і ставимо в прогріту до 180 гр.С духовку на випікання 25-30 хвилин в залежності від розміру паски і працездатності духової шафи. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою, вона повинна виходити сухою з тіста. Крок 17
Остигнули паски з родзинками посипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо кремом (збитими вершками, меренгою на основі яєчних білків, цукровою помадкою, розтопленим шоколадом) і др.декором. Корисна порада
Якщо для приготування паски краффіна ви не знайшли шафран, не засмучуйтеся. Візьміть мелену куркуму, яка додасть м'якушці випічки приємний жовтий колір і легкий пряний аромат.
До речі Для начинки краффіна можна використовувати рубаний мигдаль і шоколадні краплі, мак і розтоплений шоколад, цукати і волоські горіхи, в'ялену журавлину і фундук. Готову паску полийте карамельним соусом або заварним кремом.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!