КУЛИЧ КРАФФІН з родзинками

Якщо хочете по-справжньому здивувати близьких і гостей будинку, приготуйте паску краффін з родзинками на нашу рецептом. Що в принципі означає це слово? Відповідаємо! Ця випічка & mdash; мікс круассана і маффіни & mdash; була винайдена австралійським кондитером в 2013 році. Потім ідея була підхоплена американцями, які зробили краффін мегапопулярним. Витягнута ж форма цієї диво-випічки навела наших господинь на думку адаптувати її під великодні паски. Вийшло не просто добре, а чарівно! Багата, листкова, ніжна текстура паски краффіна, приготованого з родзинками, цукатами або горіхами, ідеально відповідає принципам пасхального столу, згідно з якими на ньому має бути все найсмачніше, апетитне, красиве!

 КУЛИЧ КРАФФІН з родзинками

 КУЛИЧ КРАФФІН з родзинками

КУЛИЧ КРАФФІН з родзинками

Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти

  • молоко 1/2 стакан (а)
  • дріжджі сухі 2 ч.л.
  • вершкове масло 250 г
  • яйця 5 шт.
  • цукор 100-150 г
  • мука 5 стакан (а)
  • шафран мелений 1 ч.л.
  • сіль 1 ч.л..
  • цедра 1 апельсина
  • коньяк, ром 2 ст.л.
  • родзинки 200 г
  • масло вершкове кімнатної температури для змазування заготовок 50 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Підготувати інгредієнти для начинки краффіна. Ізюм промити в гарячій воді і обсушити. Залити коньяком, додати цедру апельсина і добре перемішати. Залишити настоятися години на 2 мінімум. Крок 2 Молоко для тесту краффіна підігріти до 30-40 гр.С на середньому вогні. Потім всипати сухі дріжджі, 1 ст.л. цукру від загальної маси і перемішати. Дати постояти хвилин 10-20. Крок 3 Яйця кімнатної температури збити віночком або міксером з рештою цукру до отримання пишної маси однорідної консистенції. Замість цукру можна використовувати цукрову пудру. Крок 4 Вершкове масло для тесту краффіна нарізати маленькими кубиками, скласти в миску і залишити при кімнатній температурі на 30 хв. Масло має стати дуже м'яким. Крок 5 У чашу хлібопічки вилити тепле молоко, збиті яйця, додати м'яке масло шматочками і висипати борошно, спеції (я про шафран забула). Поставити на програму “тісто” (у мене 1,5 години). Крок 6 Після закінчення замісу ставити ще на 1-1,5 години для вистоювання. Тісто паски добре підніметься. Якщо готувати вручну, то після замісу залишити тісто на расстойку в теплому місці на 1,5 години. Крок 7 Готове тісто паски краффіна розділити на кілька частин в залежності від розміру форми. У мене вийшло 6 шматочків по 300 г. Якщо у вас форми великі, розділіть тісто на 2-3 частини. Крок 8 Кожен шматок тіста паски накрити харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 30 хвилин. Приготовану раніше начинку розділити на кількість заготовок. Крок 9

КУЛИЧ КРАФФІН з родзинками

Для приготування краффіна беремо одну із заготовок тіста і руками на змащеному олією столі формуємо невеликий прямокутник товщиною 0,5-0,7 см. Крок 10

КУЛИЧ КРАФФІН з родзинками

Змащуємо вийшла заготовку тесту м'яким вершковим маслом по всій поверхні. Це можна робити за допомогою кулінарного пензлика або просто пальцями. Крок 11

КУЛИЧ КРАФФІН з родзинками

Зверху по прямокутникам тесту паски краффіна рівномірно розподіляємо підготовлену начинку. Злегка втисніть інгредієнти в тісто, щоб вони не розсипалися при згортанні рулетом. Крок 12

КУЛИЧ КРАФФІН з родзинками

Звертаємо прямокутники тесту паски рулетом і закріплюємо краю. Відкладаємо заготовку для підйому на 30 хв під харчову плівку. Робимо те ж саме з рештою тестом. Крок 13

КУЛИЧ КРАФФІН з родзинками

Як тільки рулети піднімуться, кладемо по одному на робочу поверхню і розрізаємо вздовж, не доходячи до кінця 5 см. У вас повинно вийти два джгута на основі. Крок 14

Далі кожен вийшов джгут акуратно закручуємо спіраллю на робочій поверхні. При цьому начинка паски краффіна і шари тесту виявляються назовні. Крок 15

КУЛИЧ КРАФФІН з родзинками

Другу закручену “равлика” кладемо на першу пірамідкою і всю заготовку переносимо в підготовлену форму, в якій ви плануєте випікати паску краффін. Крок 16

КУЛИЧ КРАФФІН з родзинками

Те ж робимо з іншими рулетами. Даємо тісту піднятися приблизно 40-50 хвилин і ставимо в прогріту до 180 гр.С духовку на випікання 25-30 хвилин в залежності від розміру паски і працездатності духової шафи. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою, вона повинна виходити сухою з тіста. Крок 17

КУЛИЧ КРАФФІН з родзинками

Остигнули паски з родзинками посипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо кремом (збитими вершками, меренгою на основі яєчних білків, цукровою помадкою, розтопленим шоколадом) і др.декором. Корисна порада

Якщо для приготування паски краффіна ви не знайшли шафран, не засмучуйтеся. Візьміть мелену куркуму, яка додасть м'якушці випічки приємний жовтий колір і легкий пряний аромат.

До речі

Для начинки краффіна можна використовувати рубаний мигдаль і шоколадні краплі, мак і розтоплений шоколад, цукати і волоські горіхи, в'ялену журавлину і фундук. Готову паску полийте карамельним соусом або заварним кремом.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)