Варіант сирної Пасхи без яєць, з ягодами, білим шоколадом і кокосовою стружкою. Дуже яскрава і смачна! Інгредієнти дані на одну велику пасочницу. Збільшувати і зменшувати пропорції продуктів (особливо цукор, шоколад, кокосова стружка і ягоди) можна за смаком. Хочу набір обробних дощок Index Large лімітованої колекції Sky бренду Joseph Joseph; коли у тебе є набір ножів для всіх випадків життя, замислюєшся про дошках для кожного продукту.
Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти
- сир 450 г
- вершки 33% 80 г
- вершкове масло 70 г
- цукор 160 г
- білий шоколад 80 г
- кокосова стружка 80 г
- ванілін на кінчику ножа
- ягоди 200-300 г
- пектин – 11 г (можна замінити на загущувач для варення або желатин 10 г, або крохмаль 2 ст.л
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 У сотейник висипати заморожену ягоду (вішня🍒 ідеально, у мене була дачні – ірга, смородина і жимолость) і прогріти. Коли ягода дасть сік, злити його, і в соку розмішати пектин, крохмаль або розвести желатин (головне, не в киплячому вигляді). Додати до ягодам 80 г цукру і варити. Вилити підготовлений розчин пектину (крохмалю або желатину) і прогріти, не доводячи до кипіння. Крок 2 Ягоди зняти з вогню і розмолоти блендером або протерти через сито. Трохи цілих ягід можна залишити для начинки (я цей момент пропустила). Крок 3 Сир відважити в тканинному мішечку (2-3 шари марлі або рушник) кілька годин, щоб прибрати всю рідину. Крок 4 Висипати сир в чашу блендера і подрібнити або протерти через сито. Крок 5 У сир вилити вершки, розм'якшене вершкове масло цукор, ванілін. Все збити. Крок 6 Шоколад порубати ножем в крихту. Додати разом з кокосовою стружкою до сиру. Добре перемішати. Крок 7 Розділити сирну масу на 3 частини, приблизно по 300-350 г Крок 8 Ягідну суміш розділити на 2/3 і 1/3. Змішати кожну з однією частиною сиру. При цьому сир придбає різну ступінь інтенсивності кольору. Крок 9 Підготовлену форму для паски застелити вологою марлею або тканиною в декілька шарів і поставити в тарілку. Якщо немає форми для паски, можна використовувати терку без ручки, друшляк або сито за обсягом продуктів. Крок 10 Викладати по черзі в форму шарами сирну масу, добре розрівнюючи і не залишаючи пустот. Залишки тканини загорнути всередину і поставити зверху ще одну тарілку. Крок 11 Прибрати паску в холодильник на 5-6 годин, краще на ніч; на верхню тарілку покласти прес (1-1,5 кг). Стежити за скупчилася в нижній тарілці вологою і зливати її Крок 12 Готову паску вийняти з форми. Прикрасити за бажання ягодами або розтопленим шоколадом і кольоровими посипаннями Господині на замітку
З цієї сирної маси виходить дуже смачне морозиво: викласти масу у формочки для морозива або стаканчики, вставити палички і заморозити. Або можна їсти як сирки, сформувати їх, остудити, облити шоколадом і подавати до столу.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!