Пропоную приготувати смачний і не клопіткий в приготуванні паску. Тісто для паски визріває в холодильнику, що дуже зручно, коли час для замісу і випічки пасок обмежена. Беручи участь в конкурсі, переглянула каталог аксесуарів бренду Joseph Joseph, мені дуже сподобався Набір ножів Elevate Carousel Колекція 100, тому що ножі зроблені з німецької нержавіючої сталі 18/8 із застосуванням технології трьохетапного загартовування і з додаванням ванадію для зміцнення леза. Кожен ніж оснащений обтяженою ручкою на підніжці, завдяки якій лезо завжди залишається навісу і не стосується робочої поверхні, ергономічні ручки марковані кольоровими точками, за якими можна розпізнати потрібний ніж при зберіганні в закритій підставці.
зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти
- дріжджі швидкодіючі 7 г
- молоко 125 мл
- яйце куряче (СО – близько 160 г) 3 шт.
- масло вершкове (м'яке) 120 г
- цукор (130 тісто + 150 г для зефірного покриття) 280 г
- сіль 5 г
- ванільний цукор 2 ст.л.
- родзинки 100 г
- джем (густий і однорідний, протертий до консистенції пюре) 130 г
- білок яєчний 1 шт.
- агар-агар 7 г
- вода 80 мл
- масло рослинне 1 ст.л.
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> борошно пшеничне (вищого сорту з вмістом білка не нижче 10%) 400 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
молоко довести до кипіння, охолодити до теплого, додати 1 ч л. цукру, 1 ст. л борошна із загальної кількості, всипати бистродействующіеу дріжджі, розмішати, залишити в теплому місці до освіти пінної шапочки. Крок 2
300 г просіяного борошна висипати в чашу тістоміса (ХП), влити молочно-дріжджову суміш, яйця, приблизно 50 г цукру і замісити тісто насадкою гак протягом 5 хвилин на середніх оборотах. Накрити тісто плівкою і залишити тісто на 30 хвилин в теплому місці. Після закінчення часу знову вимісити тісто протягом 15 хвилин, додаючи в процесі вимішування залишився дрібно кристалічний цукор, ванільний цукор, сіль, підтале вершкове масло шматочками. Тісто має бути гладким, добре відставати від стінок посуду, але бути дуже м'яким. В результаті всього борошна потрібно близько 420-450 г. При ручному замішуванні можливо буде потрібно скребок, але тісто борошном понад зазначеної кількості не забивати! Крок 3
Готове тісто змастити руками з усіх боків рослинним маслом (трохи менше 1 ст л), скласти в чашу, накрити харчовою плівкою і поставити на саму теплу полицю холодильника. Тісто може визрівати мінімум 8 годин, оптимальний час – близько доби! Крок 4
Готовому тесту з холодильника дати 30-40 хвилин, щоб зігрітися; потім обмять і розділити на 2 шматочки. На цьому етапі вмесіть в тісто завчасно вимочений в спиртовмісних напоях або чаї, обсушенний родзинки (у мене без родзинок), тісто подкатать в кульки, округливши верхівку. Крок 5
для випічки використовую 2 бляшані форми (з-під консервованих персиків) висотою 18 см, діаметром 10 см. Дно і боки прокладаю папером для випічки. Форми заповнювати на 1/3 висоти, в моєму випадку – на половину, так як висота форм значно збільшена папером. Крок 6
пасочки відправити на расстойку до збільшення не менш ніж в два рази! Важливо не поспішати і дати тісту дозріти, щоб в процесі випічки »не порвало” верхівки пасок, але і стежити, щоб тісто не втратило “силу” і не перекисло! У моєму випадку було потрібно близько 2,5-х годин. Крок 7
випікати в розігрітій до 180 С духовці близько 30 хвилин (час приблизний) до готовності (проба на суху лучину). Важливо не пересушити паски, щоб м'якуш ні сухим. При сильному рум'янцю верху – накрити верхівки пасок змоченим папером для випічки або фольгою. Злегка охолодити паски в формах і викласти остигати на м'яку поверхню, періодично повертаючи паски на бік. Крок 8
В антипригарним ковшике з'єднати воду, дрібно кристалічний цукор 150 г, агар, перемішати, довести до кипіння. Сироп уварити до 110 С або до проби на м'який кульку при постійному помішуванні. Крок 9
У чаші для збивання з'єднати 1 курячий білок і протертий джем, почати процес збивання на середніх оборотах, потім швидкість збільшити. Крок 10
у процесі збивання білок з джемом повинен посветлеть і значно збільшитися в обсязі. Готовий сироп влити тонкою цівкою в збитий з білком джем, намагаючись не потрапляти на лопаті міксера.По бажанням можна додати гелевий барвник. Крок 11
З решти зефірної маси можна відсадити половинки зефіру. Корисна порада
Агар починає застигати при 40 С, тому швидко перекласти зефірної масу в мішок і прикрасити паски по-своєму смаку.
Господині на заміткуГотова зефірна маса повинна залишати чіткий рельєфний малюнок і добре тримати форму.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!