КУЛИЧ НА БАЗІ ВІДЕНСЬКОГО ТЕСТА

Паска за цим рецептом потрібно починати робити в Чистий четвер, тому що тісто вимагає час для нічної вистоювання. Зате результат на сімейному святкуванні перевершив всі наші очікування – вийшов дуже ніжний в міру вологий запашний з вершковим ароматом паску як пекли наші бабусі. Пропоную приготувати його зі мною по кроках, Ви побачите, що це не важко. Вперед!)

КУЛИЧ НА БАЗІ ВІДЕНСЬКОГО ТЕСТА

КУЛИЧ НА БАЗІ ВІДЕНСЬКОГО ТЕСТА

 КУЛИЧ НА БАЗІ ВІДЕНСЬКОГО ТЕСТА

Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти

  • опара:
  • борошно пшеничне (будь-яка перевірена) 67 г
  • щіпка солі 1 шт.
  • вода 50 г
  • дріжджі пресовані (свіжі) 7 г
  • тісто:
  • мука “сильна” (з вмістом білка 13 г на 100гр борошна, може бути Манітоба, фінська і т.д.) 240 г
  • сіль 7 г
  • цукор коричневий 70 г
  • дріжджі пресовані (свіжі) 20 г
  • стручок ванілі 1 шт.
  • жовтки (4 шт) 74 г
  • вершкове масло 90 г
  • цукати будь-які (наприклад, родзинки, мене в'ялена журавлина) 180 г
  • ром/коньяк 50 мл
  • цедра 1 цитруса (у мене апельсин, можна взяти лимон) 1 шт.
  • шепотка шафрану/куркуми 1 г
  • глазур:
  • білок яєчний (1 шт) 30 г
  • цукрова пудра 40 г
  • мигдальні пелюстки 20 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КУЛИЧ НА БАЗІ ВІДЕНСЬКОГО ТЕСТА

День 1. Робимо опару. А) Змішати теплу (40С) воду і дріжджі, потім ввести муку і сіль. Повинен вийти при перемішуванні липкий клубок тесту (якщо залишаться дрібні грудки при перемішуванні, можна залишити). Б) Перекласти грудку тіста в чисту миску, накрити плівкою і поставити в тепле місце на 2 години. В), що підійшло в теплі тісто потрібно обмять, сформувати пласт і скласти втричі як аркуш паперу. Підвернути кінці в серединці і сформувати кулю. Г) Убіраеьм отриманий “куля” в миску під плівку і відправляємо в холодильник на ніч Крок 2

 КУЛИЧ НА БАЗІ ВІДЕНСЬКОГО ТЕСТА

Заливаємо так само цукати коньяком або ромом, щоб скористатися на наступний день. Як цукатів можна взяти родзинки або вишню сушену або журавлину сушену або в'ялену. Я взяла в'ялену журавлину. На перший день всі роботи з приготування виконані. Ура! Крок 3

КУЛИЧ НА БАЗІ ВІДЕНСЬКОГО ТЕСТА

День 2. Робимо тісто для паски. За 2 години до приготування паски дістаємо опару з холодильника в тепло. Крок 4

КУЛИЧ НА БАЗІ ВІДЕНСЬКОГО ТЕСТА

За 10-15 хвилин до приготування дістаємо вершкове масло з холодильника і нарізаємо його дрібними кубиками, щоб далі вводити в тісто Крок 5

 КУЛИЧ НА БАЗІ ВІДЕНСЬКОГО ТЕСТА

А) Дріжджі пресовані змішуємо з теплим молоком (до 40 С). Б) У міксері змішуємо сухі інгредієнти: борошно + сіль + цукор + насіння стручки ванілі. В) До сухої суміші тонкою цівкою вливаємо молоко з дріжджами, потім по одному додаємо жовтки. Замішується все на мінімальній швидкості міксера близько 3 хвилин. Г) Потім додаємо опару і ще 15 хвилин перемішуємо тісто, періодично зчищаючи тісто зі стінок діжі. Д) Додаємо по кубику вершкове масло і на середній швидкості заважаємо ще хвилин 20 Температура тіста повинна бути не нижче +24 С. Крок 6

КУЛИЧ НА БАЗІ ВІДЕНСЬКОГО ТЕСТА

Далі в тісто вводимо цукати (без алкоголю), щіпку шафрану (1гр) або щіпку куркуми. Потім натираємо цедру (тільки верхню оранжево-жовту частину) апельсина або лимона. Я брала апельсин. Замішуємо в міксері всі разом з тестом хвилини 2-3 Крок 7

 КУЛИЧ НА БАЗІ ВІДЕНСЬКОГО ТЕСТА

А) Перекладаємо тісто в чисту миску під плівку і залишаємо в теплому місці 2-3 години. Тісто має збільшитися в 2 рази. Б) Далі перекладаємо тісто в паперові форми (у мене 1 форма d = 14 см і 2 форми d = 9 см) рівно на 1/3 форми. Форми накриваємо плівкою харчової і відправляємо расстаіваться в тепле місце поки тісто не доросте тісто до краю форми. У мене на підйом пішло 2.5 години. В) Розігріваємо духовку до 180С. Г) Як тільки тісто доросте до кінця країв форми – обережно пензликом (щоб не впустити форму) зверху обережно змащуємо глазур'ю. Глазур: збиваємо білок і частинами додаємо миндальную борошно. Змастили паску мигдальної глазур'ю, тільки посипаємо мигдальними пелюстками. Д) Ставимо паски в розігріту до 180С духовку і зменшуємо температуру до 165с. Режим духовки: “верх-низ” (Кулічное тісто не любить конвекцію). Час випічки 35-40 хвилин. Крок 8

КУЛИЧ НА БАЗІ ВІДЕНСЬКОГО ТЕСТА

Перевіряємо готовність шпажкою. Якщо шпажка суха – паска готова. З наступаючим святом! Господині на замітку

Кулічное тісто не любить в духовці режими обдування/конвекції. Кулічное тісто краще пекти в режимі & quot; верх-низ & quot;.

0/5 (0 Reviews)