ПОВІТРЯНИЙ КУЛИЧ

Повітряний паску порадує всіх любителів здобної випічки, причому незалежно від віросповідання. Він дивно ніжний, незвичайно ароматний і дуже апетитний! Але, звичайно, поставити такий повітряний паску на святковий стіл разом з усією іншою пасхальної їжею і розділити цю феєрію смаку з близькими & mdash; окреме задоволення. Неодмінно перевірте наш рецепт в справі, тим більше що, на відміну від багатьох інших, цей досить швидкий. І обов'язково прикрасьте повітряний паску глазур'ю, різнокольоровими цукатами, горіхами або готової кондитерської посипкою. Він точно гідний хорошої & nbsp; & laquo; оправи & raquo;!

ПОВІТРЯНИЙ КУЛИЧ

ПОВІТРЯНИЙ КУЛИЧ

Інгредієнти

  • борошно – 500 г
  • сіль – 6 г
  • свіжі дріжджі – 30 г
  • жовтки – 2 шт.
  • цукор – 175 г
  • вершкове масло – 175 г + ще трохи для підготовки форм
  • ванілін – 1 г
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> питна вода – 120 мл

  • суміш родзинок і цукатів – 250 г

< h2 class = "recipe__ingredient-title"> Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ПОВІТРЯНИЙ КУЛИЧ

Приготуйте тісто для повітряного паски. У чашу міксера просійте борошно з сіллю. Додайте розкришені дріжджі, жовтки, по 20 г цукру і м'якого вершкового масла, а також ванілін. Крок 2

ПОВІТРЯНИЙ КУЛИЧ

Питну воду для паски підігрійте до 30 ° C. Влийте її до борошняної суміші і перемішайте насадками для тіста на першій швидкості до отримання маси однорідної консистенції. Крок 3

ПОВІТРЯНИЙ КУЛИЧ

Переведіть міксер на другу швидкість і додайте решту масло і цукор. Вимішуйте тісто для повітряного паски 8-12 хвилин. Воно повинно легко відділятися від стінок чаші. Крок 4

ПОВІТРЯНИЙ КУЛИЧ

Додайте родзинки і цукати. Перемішайте міксером на першій швидкості. Перекладіть тісто для паски в миску, накрийте рушником і залиште при кімнатній температурі на 1 годину. Крок 5

Підготуйте маленькі форми для пасок. Вистелити їх папером для випічки і змастіть вершковим маслом. Можна присипати борошном або манною крупою (зайве струсіть). Крок 6

ПОВІТРЯНИЙ КУЛИЧ

Тісто, що підійшло для паски розділіть на порції і скачайте в кульки. Перекладіть їх у підготовлені форми, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 2 години. Крок 7

ПОВІТРЯНИЙ КУЛИЧ

Духовку нагрійте до 160 ° C. Форми з тістом обережно переставте на деко. Помістіть в духовку. Випікайте повітряні паски 30-35 хвилин. Дайте трохи охолонути, потім переставте на решітку. Залиште до повного охолодження. Корисна порада

Тісто для повітряного паски & mdash; дуже ніжне, а значить, боїться навіть незначних протягів. Тому перед тим, як ставити його на расстойку, щільно зачиніть всі вікна і двері
& nbsp;

Господині на замітку

Готовність повітряного паски перевіряйте тонкої дерев'яною шпажкою. Вставте її в саму середину і вийміть. Якщо шпажка суха, паска готова, і його можна виймати з духовки. & Nbsp;
& nbsp;

До речі

 ПОВІТРЯНИЙ КУЛИЧ

Рецепт надано шеф-кухарем Кафе-пекарня & quot; Хлібна Лавка & quot; & nbsp; Михайлом Симагин

& quot; Паски нерідко є жорстке тісто з рідкісними вкрапленнями родзинок, такий паску нікому не сподобається. Я прихильник повітряного м'якушки і достатку сухофруктів. Обов'язково додайте сухофрукти і в тісто, і використовуйте їх для прикраси, вийде здорово! & Quot;

& nbsp;

0/5 (0 Reviews)