Повітряний паску порадує всіх любителів здобної випічки, причому незалежно від віросповідання. Він дивно ніжний, незвичайно ароматний і дуже апетитний! Але, звичайно, поставити такий повітряний паску на святковий стіл разом з усією іншою пасхальної їжею і розділити цю феєрію смаку з близькими & mdash; окреме задоволення. Неодмінно перевірте наш рецепт в справі, тим більше що, на відміну від багатьох інших, цей досить швидкий. І обов'язково прикрасьте повітряний паску глазур'ю, різнокольоровими цукатами, горіхами або готової кондитерської посипкою. Він точно гідний хорошої & nbsp; & laquo; оправи & raquo;!
Інгредієнти
- борошно – 500 г
- сіль – 6 г
- свіжі дріжджі – 30 г
- жовтки – 2 шт.
- цукор – 175 г
- вершкове масло – 175 г + ще трохи для підготовки форм
- ванілін – 1 г
- суміш родзинок і цукатів – 250 г
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> питна вода – 120 мл
< h2 class = "recipe__ingredient-title"> Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте тісто для повітряного паски. У чашу міксера просійте борошно з сіллю. Додайте розкришені дріжджі, жовтки, по 20 г цукру і м'якого вершкового масла, а також ванілін. Крок 2
Питну воду для паски підігрійте до 30 ° C. Влийте її до борошняної суміші і перемішайте насадками для тіста на першій швидкості до отримання маси однорідної консистенції. Крок 3
Переведіть міксер на другу швидкість і додайте решту масло і цукор. Вимішуйте тісто для повітряного паски 8-12 хвилин. Воно повинно легко відділятися від стінок чаші. Крок 4
Додайте родзинки і цукати. Перемішайте міксером на першій швидкості. Перекладіть тісто для паски в миску, накрийте рушником і залиште при кімнатній температурі на 1 годину. Крок 5
Підготуйте маленькі форми для пасок. Вистелити їх папером для випічки і змастіть вершковим маслом. Можна присипати борошном або манною крупою (зайве струсіть). Крок 6
Тісто, що підійшло для паски розділіть на порції і скачайте в кульки. Перекладіть їх у підготовлені форми, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 2 години. Крок 7
Духовку нагрійте до 160 ° C. Форми з тістом обережно переставте на деко. Помістіть в духовку. Випікайте повітряні паски 30-35 хвилин. Дайте трохи охолонути, потім переставте на решітку. Залиште до повного охолодження. Корисна порада
Тісто для повітряного паски & mdash; дуже ніжне, а значить, боїться навіть незначних протягів. Тому перед тим, як ставити його на расстойку, щільно зачиніть всі вікна і двері
& nbsp;
Господині на замітку
Готовність повітряного паски перевіряйте тонкої дерев'яною шпажкою. Вставте її в саму середину і вийміть. Якщо шпажка суха, паска готова, і його можна виймати з духовки. & Nbsp;
& nbsp;
До речі
Рецепт надано шеф-кухарем Кафе-пекарня & quot; Хлібна Лавка & quot; & nbsp; Михайлом Симагин
& quot; Паски нерідко є жорстке тісто з рідкісними вкрапленнями родзинок, такий паску нікому не сподобається. Я прихильник повітряного м'якушки і достатку сухофруктів. Обов'язково додайте сухофрукти і в тісто, і використовуйте їх для прикраси, вийде здорово! & Quot;
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!