ЗАВАРНИЙ КУЛИЧ

Приготування заварного паски вимагає певної кулінарної вправності, терпіння і часу, але, будьте впевнені, ваші старання не пройдуть даром. Кекс виходить досить щільним, але при цьому ніжним і дуже ароматним & mdash; за рахунок використання натуральних стручків ванілі. Знавці стверджують, що заварний паску не черствіє вдвічі довше звичайного. Що ж, немає приводу не перевірити настільки смілива заява! А ми даємо дуже докладне керівництво до дії, завдяки якому ви отримаєте приголомшливо смачний паску, який сподобається і всім домочадцям, і гостям. & Nbsp;

 ЗАВАРНИЙ КУЛИЧ

Інгредієнти

  • молоко – 300 мл
  • стручки ванілі – 2 шт.
  • борошно – 850-900 г
  • свіжі дріжджі – 15 г (або 7,5 г сухих)
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • яйця – 5 шт.
  • цукор – 200 г
  • вершкове масло – 200 г
  • рослинне масло – 50 мл
  • жовтки – 2 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ЗАВАРНИЙ КУЛИЧ

Приготуйте тісто для заварного паски. Для цього налийте в каструлю 200 мл молока. Розріжте стручки ванілі уздовж навпіл і вишкребіть насіння. Додайте їх в молоко. Крок 2

ЗАВАРНИЙ КУЛИЧ

Поставте каструлю з молоком на середній вогонь і доведіть до кипіння. Переставте на стіл і залиште під кришкою на 10 хвилин. Процідіть через марлю і знову доведіть до кипіння. Крок 3

ЗАВАРНИЙ КУЛИЧ

Зніміть каструлю з гарячим молоком з вогню, всипте 150 г борошна з усієї отмеренной для паски і дуже ретельно перемішайте. Накрийте чистим рушником і залиште при кімнатній температурі до використання. Крок 4

ЗАВАРНИЙ КУЛИЧ

Для опари паски залишився молоко нагрійте до 36-38 & deg; C. Додайте дріжджі, сіль і 100 г борошна. Перемішайте і залиште під рушником в теплому місці на 20 хвилин. Крок 5

ЗАВАРНИЙ КУЛИЧ

Потім з'єднайте дріжджову опару з заваренной борошном і вимісити тісто для паски. Затягніть харчовою плівкою або накрийте чистим рушником. Залиште в теплому місці на 1 годину. Крок 6

ЗАВАРНИЙ КУЛИЧ

Відокремте білки від жовтків. Білки приберіть до використання в холодильник. Жовтки збийте до білого кольору з цукром. Влийте в тісто для паски і перемішайте. Додайте 150 г борошна, перемішайте і залиште для підйому на 1,5 години. Крок 7

ЗАВАРНИЙ КУЛИЧ

Вершкове масло наріжте кубиками і розтопіть. Дайте охолонути. Білки збийте міксером до міцних піків. Борошно, що залишилося і тепле вершкове масло поперемінно, постійно перемішуючи, додайте в тісто для паски. Крок 8

ЗАВАРНИЙ КУЛИЧ

Вимішуйте, поки тісто для заварного паски не стане еластичним і не перестане липнути до рук. Додайте збиті білки і рослинне масло. Вимісити ще раз. Крок 9

ЗАВАРНИЙ КУЛИЧ

Духовку нагрійте до 180 & deg ; C. Розкладіть тісто за формами так, щоб вони були заповнені наполовину. Залиште в теплому місці на 1 годину. Верх змастіть жовтками. Випікайте заварні паски 30-45 хвилин (в залежності від розміру). Корисна порада

Якщо заварні паски почнуть сильно рум'янитися зверху, прикрийте їх кружечком паперу для випічки, змоченим холодною водою, або фольгою. Робити це слід не раніше, ніж через 20 хвилин після початку випікання в духовці, інакше кекси можуть осісти.

До речі

В заварний паску, звичайно ж, можна додати дрібно нарізані цукати, горіхи, будь-які сухофрукти за смаком. Покладіть їх в тісто перед тим, як розкладати його по формах.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)