КУЛИЧ на топленому маслі й вершках ВІД НІНИ Борисова

Свій перший паску я пекла з натхнення, в жерстяній банці з-під угорського горошку, зробивши всі можливі помилки. І все таки, він вийшов! З тих пір я, чесно кажучи, жодного разу не випекла двох однакових пасок, тому, що в заміс можна додати шафран або кардамон, родзинки або вишню & hellip;

Ця варіабельність мені дуже подобається, можливо, тому я дуже люблю пекти паски. І ще тому, що вони бувають раз на рік! Чи не п'ятдесят, як пироги, які не тридцять, як булочки, не двадцять, як торт. І від цього відчуваєш особливе піднесення, навіть драйв. Ну, і, безумовно, берешся з особливою зібраністю та відповідальністю, адже це паску!

Інгредієнти

  • 1 білок
  • 120 г цукрової пудри
  • ½ ч. Л. лимонного соку
  • ½ ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 кг пшеничного борошна
  • 450 мл вершків жирністю 10%
  • 1 повна ст. л. сухих дріжджів
  • 5 жовтків
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 100 г родзинок
  • 50 г в'яленої журавлини
  • 8-10 штук кураги
  • 4 ст. л. рому
  • 1 ст. л. кардамону
  • ½ ч. л. солі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Ізюм і курагу вимийте і залийте ромом. Залиште на 1 годину. Крок 2 Вершкове масло наріжте кубиками і покладіть в невеликий ківш з товстим дном. Додайте подрібнений кардамон і нагрівайте на середньому вогні, поки масло не розтане. Зніміть піну і продовжуйте нагрівати масло ще 3 хвилини, поки воно не набуде темно-золотистий колір. Зніміть ківш з вогню, залиште охолоджуватися. Крок 3 Приготуйте опару. Для цього налийте вершки у велику каструлю і нагрівайте до 30-35 С. Додайте дріжджі, сіль, 2 ст. л. цукру і 100 г борошна. Перемішайте і залиште на 45 хвилин в теплі. Крок 4 Додайте в опару цукор, що залишився, жовтки і процеженное через ситечко топлене масло, журавлину і родзинки з нарізаною кубиками курагою разом з ромом, перемішайте. Всипте просіяне борошно і ванільний цукор і замісити тісто. Вимішуйте приблизно 10 хвилин, до тих пір, поки тісто не стане гладким і шовковистим. Крок 5 Повернути тісто в каструлю, накрийте кришкою і залиште для підйому на 1,5 – 2 години. Обімніть і дайте ще раз піднятися. Крок 6 Підготуйте форми для пасок – змастіть вершковим маслом, посипте борошном і струсіть надлишки. Заповніть форми тестом не більше, ніж на половину, накрийте плівкою і залиште ще на 30 хвилин. Крок 7 Розігрійте духовку до 180 С. Поставте форми на решітку і випікати паски від 25 до 45 хвилин в залежності від розміру форми. Якщо скоринка почне занадто підрум'янюватися – накрийте паски фольгою або пергаментом. Крок 8 Акуратно вийміть паски з форми і залиште остигати на решітці. Крок 9 Для приготування глазурі збийте яєчний білок в міцну піну, додайте цукрову пудру, крохмаль і лимонний сік і знову збийте. Крок 10 Повністю остиглі паски покрийте глазур'ю і прикрасьте.

0/5 (0 Reviews)