ПОЛЬСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ

За основу взято рецепт польського паски. Тесту у мене вийшло трохи більше, ніж моя єдина форма, тому із залишків тіста я випекла невеликий пасочку в формі з фольги і використовувала його як другий ярус, а паска оформила як торт. Тісто готового паски нагадує здобний кекс.

ПОЛЬСЬКИЙ ВЕЛИКОДНІЙ кУЛИЧ

паска x Інгредієнти

  • 500 г борошна
  • 30 г дріжджів
  • 120 г цукру
  • 1 стакан теплого молока
  • 375 г вершкового масла
  • 1/2 ч. Л. солі
  • натерта цедра 1/2 лимона
  • натерта цедра 1/2 апельсина
  • 5 яєць
  • 150 г родзинок
  • 350 мл вершків жирністю 35%
  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. рубаних фісташок
  • 100 г рубаного мигдалю

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 борошно просіяти в миску і зробити по центру лунку. Розкришити в лунку дріжджі і розвести теплим молоком з невеликою кількістю цукру і борошна. Накрити миску і поставити на 20 хвилин підходити. Крок 2 Коли опара підійде, додати розтоплене масло, цукор, сіль, яйця, цедру лимона і апельсина і вимісити тісто. Ізюм промити, додати в тісто і ще раз перемішати. Крок 3 Форму змастити маслом і присипати борошном. Тісто викласти в форму і залишити підходити на 30 хвилин. Духовку розігріти до 200 градусів. Як паску підійде випікати його близько 40 хвилин. Крок 4 Готову паску остудити у формі, а потім викласти на тарілку. Вершки збити з цукром до стану крему. Паска покрити вершками, прикрасити мигдалем і фісташками.

0/5 (0 Reviews)