ВЕЛИКОДНІ маффин З ГРЕЧАНОЮ БОРОШНА З СУХОФРУКТАМИ І горіхами

Маффіни з гречаного борошна з сухофруктами, в'яленої вишнею, мигдалем і яблуком. Прикрашені апельсинової глазур'ю.

паска x Інгредієнти

  • масло вершкове розм'якшене – 225 г
  • цукор дрібний – 200 г
  • мигдаль мелений – 150 г
  • мука гречана – 100 г
  • мелені кориця, кардамон, гвоздика – 1 ч. Л.
  • розпушувач – 1,5 ч. Л .
  • сіль – щіпка
  • цедра і сік 1 апельсина
  • яйця – 3 шт.
  • курага, чорнослив – 175 г
  • в'ялена вишня (або журавлина) – 50 г
  • яблуко – 1 шт.
  • цукрова пудра – 100 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ВЕЛИКОДНІ маффин З ГРЕЧАНОЮ БОРОШНА З СУХОФРУКТАМИ І горіхами

Духовку розігріти до 180 градусів. Збити міксером вершкове масло з цукром. Змішати просіяне борошно, мигдаль, спеції, розпушувач і сіль. Всипати в миску. Додати цедру і 3 ст.л. апельсинового соку. Крок 2

ВЕЛИКОДНІ маффин З ГРЕЧАНОЮ БОРОШНА З СУХОФРУКТАМИ І горіхами

Ввести яйця. Додати нарізані сухофрукти і терте яблуко. Перемішати. Розкласти тісто в формочки і випікати 30-40 хвилин до готовності. Готовність можна перевірити зубочисткою. Остудити. Посипати цукровою пудрою. Крок 3

ВЕЛИКОДНІ маффин З ГРЕЧАНОЮ БОРОШНА З СУХОФРУКТАМИ і горіхами

Для глазурі висипати цукрову пудру в миску і поступово додавати маленькими порціями апельсиновий сік, перемішуючи, до отримання потрібної консистенції. Прикрасити маффіни глазур'ю, можна намалювати хрестики. Смачного! Корисна порада

Можна відразу використовувати мигдальне борошно, а можна самим зробити мелений мигдаль. Потрібно мигдаль в каструлі залити окропом і дати закипіти. Злити воду, і тоді шкірка легко зніметься. Очищений мигдаль подрібнити в блендері.

Господині на замітку

Рецепт розрахований на 20-24 маффіни, в залежності від обсягу формочки.

0/5 (0 Reviews)