Паска на вершках не дуже сильно відрізняється від своїх & laquo; молочних & raquo; братів, проте більш ніжні і теплі ноти в його смаку явно присутні. Тому перевірити наш рецепт в справі точно варто. Пам'ятайте, що на приготування будь-яких пасок, в тому числі цього, потрібно чимало часу, необхідного для підйому тесту. Який, на щастя, активної участі не вимагає, тому ви можете спокійно займатися іншими справами, лише зрідка контролюючи процес. Погодьтеся, звучить обнадійливо! Зате в результаті ваших праць на столі з'являться смачні і ароматні паски на вершках, без яких великодній стіл просто немислимий.
& nbsp;
Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти
Для глазурі:
- білок – 1/2 шт.
- цукрова пудра – 100 г
- лимонний сік – 4-5 крапель
для тіста:
- вершки 10% жирності – 100 мл
- свіжі дріжджі – 50 г
- цукор – 100 г
- борошно – 400 г
- вершкове масло – 125 г
- жовтки – 4 шт.
- сіль – 1/2 ч. л.
- родзинки – 100 г
- ванілін – на кінчику ножа
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> цукати – 70 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Приготуйте опару для тіста паски. Вершки налийте у велику каструлю і нагрівайте до 30-35 ° C. Зніміть з вогню. Дріжджі розкришити. Додайте в теплі вершки і, помішуючи, розпустіть. Всипте 1 ст. л. цукру, половину борошна і перемішайте. Залиште опару в теплому місці на 1 годину. Крок 2 Вершкове масло для тесту паски наріжте маленькими кубиками і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин. Жовтки збийте з цукром, що залишився і сіллю. Додайте м'яке вершкове масло. Збийте ще раз. Крок 3 Ізюм для паски вимийте і складіть в миску. Залийте теплою водою і залиште на 15 хвилин. В опару додайте жовткова-масляну суміш, родзинки і цукати. Всипте борошно і ванілін. Вимішуйте тісто 15 хвилин. Крок 4 Тісто накрийте чистим рушником і приберіть в тепле місце на 1,5-2 години до збільшення обсягу вдвічі. Потім обомніте і знову дайте добре піднятися (1-1,5 години). Крок 5 Готове тісто паски розкладіть по великим або маленьким формам так, щоб воно займало не більше третини обсягу ємності. Дайте піднятися протягом години в теплому місці. Крок 6 Випікайте паски 40-60 хвилин при 190 ° C. Через 20 хвилин після початку приготування в духовці прикрийте верх кружками кулінарного пергаменту, змоченими холодною водою. Крок 7 Готовим паскам дайте трохи охолонути у формах, потім обережно викладіть на решітку. Дайте повністю охолонути. Для глазурі збийте міксером білок. Потім поступово, не припиняючи процесу, всипте цукрову пудру. В кінці додайте лимонний сік. Покрийте глазур'ю остиглі паски. Корисна порада
Верх пасок на вершках, покритих білковою глазур'ю, можна прикрасити кондитерської різнобарвною посипкою, нарізаними кубиками цукатами або навіть живими їстівними квітками.
До речі Якщо ви зберетеся готувати за цим рецептом, майте на увазі, що з даної кількості інгредієнтів виходить 2 великих паски діаметром 16 см або 4 середніх паски діаметром 9 см. & nbsp;
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!