Сирна паска З курагою І чорносливом

В цій сирної паски чергуються шари сиру з курагою і сиру з чорносливом. Красиво і дуже смачно. Із задоволенням ознайомилася з каталогом бренду Joseph Joseph. Всі товари дуже зручні і красиві. Я мрію про таких корисних аксесуарах для кухні, як набір обробних ножів з ножами Index, друшляк Nest зелений, набір мисок Nest 9 Plus Опал.

 сирної паски З курагою І чорносливом

Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти

  • сир 9% 1 кг
  • вершкове масло 300 г
  • цукрова пудра 1 стакан (а)
  • курага 150 г
  • чорнослив 150 г
  • для прикраси:
  • насіння в глазурі 2 ст.л.
  • кондитерські фігурки
  • курага
  • чорнослив

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Сир викласти в марлю або тканину і покласти в друшляк, зверху покласти вантаж. Помістити “конструкцію” в каструлю або миску і залишити на кілька годин для стікання сироватки. Крок 2

сирної паски З курагою І чорносливом

Сир протерти через сито. Крок 3

сирної паски З курагою І чорносливом

Курагу промити в гарячій воді. Якщо дуже жорстка, замочити в окропі на 10 – 15 хв. Потім воду злити, обсушити курагу паперовим рушником. Крок 4

сирної паски З курагою І чорносливом

Курагу дрібно нарізати. Крок 5

сирної паски З курагою І чорносливом

Чорнослив також промити або розпарити в окропі. Потім обсушити. Крок 6

сирної паски З курагою І чорносливом

Чорнослив дрібно нарізати. Крок 7

сирної паски З курагою І чорносливом

Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм'якшилися. Розм'якшене масло збити з цукровою пудрою. Крок 8

сирної паски З курагою І чорносливом

Сир з'єднати з масляною масою і збити до однорідності. Крок 9 Розділити сирну масу на 2 частини. В одну частину додати, курагу, в іншу – чорнослив. Форму для паски вистелити вологою марлею так, щоб краї звисали. Я використовувала для форми пластикову коробочку, в дні якої просвердлили кілька дірочок. Викласти в форму обидві сирні маси, чергуючи шари, злегка утрамбувати. Накрити краями марлі, покласти невеликий гніт. Поставити форму в підходящу ємність і помістити в холодильник на 10 – 12 год. Крок 10

Готову паску вийняти з холодильника, перевернути на блюдо. Обережно зняти марлю. Прикрасити курагою, чорносливом, насінням та солодкими фігурками. Господині на замітку

Курагу і чорнослив можна замінити іншими сухофруктами, наприклад, фініками, родзинками, вишнею, журавлиною і т. Д.

0/5 (0 Reviews)