КУЛИЧ ВЕЛИКОДНІЙ

Хочу поділитися рецептом ароматного паски. У нього волокниста і дуже м'яка текстура. На дану пропорцію виходять 12 пасок в формах 6 * 7см

 КУЛИЧ ВЕЛИКОДНІЙ

 КУЛИЧ ВЕЛИКОДНІЙ

Інгредієнти

  • борошна пшеничне вищого ґатунку 700-750 г
  • молоко незбиране 300 мл
  • яйця (жовтки) 5 шт.
  • дріжджі сухі 7 г
  • масло вершкове 135 г
  • цукровий пісок 170 г
  • родзинки темний 100 г
  • апельсин 1 шт.
  • імбир свіжий 20 г
  • ваніль (стручки) 2 шт.
  • шафран (щіпка) 1 г
  • сіль 2 ч.л.
  • коньяк 75 мл
  • для глазурі на 10-12 пасок: шт.
  • цукрова пудра 1 стакан (а)
  • яйце (білок) 1 шт.
  • мелений імбир 1/3 ч.л.
  • лісові горіхи 150 г

< h2 class = "recipe__ingredient-title"> Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КУЛИЧ ВЕЛИКОДНІЙ

Приготуйте опару: в 200 г борошна додайте 5 г дріжджів, підігріте до 40С молоко, ложку цукру. Перемішайте і залиште в теплому місці на годину-півтори. Крок 2

КУЛИЧ ВЕЛИКОДНІЙ

Поки опара піднімається, викладіть в маленький кухлик родзинки, натріть в нього цедру апельсина (тільки верхній помаранчевий шар), вичавіть сік апельсина, додайте розрізані вздовж стручки ванілі, нарізану кружальцями імбир і шафран. Можна додати 50-75 мл коньяку. Поставте кухлик на слабкий вогонь і варіть приблизно 30 хвилин. Потім остудити. Крок 3

Коли опара помітно підніметься, додайте борошно, що залишилося, жовтки, цукор, розм'якшене вершкове масло, 2 г дріжджів, сіль. Перемішайте за допомогою міксера або руками. Додайте вміст ковшика (імбир і ваніль видаліть). Вимішуйте тісто приблизно 1 годину руками або 20-30 хвилин за допомогою міксера з насадной для тесту. Тісто має бути не сильно липким, але і не густим, має трохи відходити від рук. Якщо потрібно, можна трохи підмішати борошна. Накриваємо тісто плівкою і залишаємо в теплому місці приблизно на годину. Крок 4

КУЛИЧ ВЕЛИКОДНІЙ

Розподіляємо тісто за формами, враховуючи, що після вистоювання і випікання воно підніметься ще як мінімум удвічі. Накриваємо рушником. Залиште підніматися ще приблизно на дві години. Розігрійте духовку до 200 ° С. Поставте форми в розігріту духовку, закрийте і відразу знизьте температуру до 170С. Випікайте паски 20-40 хвилин (в залежності від розмірів паски). Перевірте готовність за допомогою бамбукової шпажки: проткніть нею паску, перевірте її поверхню. Вона повинна бути сухою і без прилип тесту. Крок 5

КУЛИЧ ВЕЛИКОДНІЙ

Паски дістаньте з духовки , накрийте рушником і дайте охолонути. Крок 6

КУЛИЧ ВЕЛИКОДНІЙ

Поки паски остигають, зробіть глазур. За допомогою міксера змішайте всі інгредієнти крім горіхів. Вимішуйте дуже добре – не менше 10 хвилин Поставте паски вертикально і налийте зверху столовою ложкою глазур. Посипте товченим фундуком. Глазур захолоне приблизно через 3 години.

0/5 (0 Reviews)