АПЕЛЬСИНОВИЙ КУЛИЧ з горіхами ПЕКАНА

& nbsp; Пекан можна замінити волоськими горіхами.

Інгредієнти

  • 200 г вершкового масла жирністю 82,5%
  • 500 г борошна
  • 30 г свіжих або 15 г сухих дріжджів
  • 1 ч. л. солі
  • 80 г цукру
  • 5 великих яєць С0
  • 200 мл вершків жирністю 30-38%
  • 100 г термостатно кислого молока
  • 2 ст. л. апельсинової цедри
  • 120 г горіхів пекан

Для глазурі і прикраси:

  • 300 г цукрової пудри
  • 12 половинок горіхів пекан
  • цукати з апельсинових кірочок
  • апельсиновий сік

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розтопіть і остудіть масло. Порубати горіхи. Крок 2 Просійте борошно в миску, додайте дріжджі, сіль і цукор. Начините перемішувати, по одному додаючи яйця, потім вершки і кисле молоко кімнатної температури. Вимішуйте 5 хв., Потім додайте масло і цедру, вимішують до еластичності. Вмішайте горіхи. Крок 3 Накрийте тісто рушником і дайте підійти в теплому місці, 1 ч. Тісто, що підійшло обомніте, викладіть в паперові форми для пасок, заповнивши їх на 2/3, дайте ще підійти, 30 хв. Крок 4 Розігрійте духовку до 170 ° С. Випікайте паски приблизно 25 хв., Перевірте готовність шпажкою. Остудіть паски на боці на подушці. Крок 5 Для глазурі додайте в цукрову пудру стільки соку, щоб вийшла густа текуча маса. Покрийте глазур'ю паски і прикрасьте горіхами і цукатами, поки глазур не застигла.

0/5 (0 Reviews)