КУЛИЧ ВІД ЛІДІЇ Чаковського

Моя бабуся, Ніна Михайлівна Киселевич, пекла краще за всіх! Це рецепт її сім'ї, а його єдиними хранителями стали ми з моєю мамою. Рецепт схожий на інші, але має кілька відмінностей: в нього кладеться сода, гашене жирної сметаною, а яєць береться непарне число & ndash; на три склянки води п'ять штук. У цьому куличе букет ароматів, він пахне & laquo; ялинкою & raquo ;, як говорила бабуся. Тісто завжди вимішують могутніми руками мій дід. Я сама зараз печу паски на заквасці, але якщо у вас недостатньо досвіду & ndash; використовуйте звичайні дріжджі. & nbsp;

КУЛИЧ ВІД ЛІДІЇ Чаковського

Інгредієнти

  • 2 склянки цукру (обсяг склянки 250 мл)
  • 5 яєць
  • 600 г вершкового масла
  • щіпка соди
  • 2 ст. л. жирної сметани
  • 1,5 ч.л.солі
  • цедра 1 лимона
  • мускатний горіх
  • кардамон
  • 100-200 г родзинок або цукатів за бажанням
  • 1800-2000 г борошна
  • 3 склянки молока
  • 60 г пресованих дріжджів

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Ізюм замочіть на 3-4 ч в трохи теплій воді, потім обсушити. З 1 склянки молока і 100-130 г борошна з дріжджами заведіть опару (у неї повинна бути консистенція рідкої сметани) і залиште бродити годин на 6. До кінця опара повинна вся пузиритися. Крок 2 Замісити тісто. Для цього збийте яйця з цукром, додайте молоко, що залишилося, сметану і змішану з сіллю і содою борошно (але не всю). Додайте розм'якшене масло.Теперь починайте додавати по шматочках опару і борошно, що залишилося. Поступово вводите масло, ретельно заважаючи руками або міксером. При ручному замісі місити доведеться не менше 25-30 хвилин, чим краще тісто промешено, тим краще будуть паски. Тісто виходить досить густим. Крок 3 Введіть цедру і спеції. Дайте тесту піднятися в теплому місці. Розділіть тісто на шматки, введіть родзинки або цукати. Сформуйте заготовки і розкладіть по формах. Заповнюйте форми на одну третину. Поставте піднятися в тепле місце, приблизно на 2,5-3 години. Крок 4 Випікайте паски при температурі 180 С протягом 40-50 хвилин, в залежності від розміру форми. Крок 5 Готовність визначається тонкою паличкою: якщо вона виймається чиста, – паска готова. Після того, як вийняли паску з печі, краще дати охолонути, поклавши форму набік, інакше паска може осісти. Крок 6 Поки паска коштує в духовці, дверцята відкривати дуже обережно, щоб тісто не опало. Щоб верхівка підгорає, зверху покласти на паску аркушик паперу або фольги (робимо це обережно, після того як верх підрум'яниться).

0/5 (0 Reviews)