КУЛИЧ шафран ВІД ВЕРОНІКИ Сергєєва

Моя колишня свекруха, з якої у нас відразу склалися чудові стосунки, як-то принесла і подарувала мені стару, неабияк пошарпану, без обкладинки, кулінарну книгу своїй матері. З яким задоволенням я стала читати цей дивовижний мову, & nbsp; яким вона написана, зі старими заходами ваги, обсягу. Щось почала пробувати по ній готувати. Свекруха розповідала, що її мама часто пекла по цій книзі смачний паску на Пасха і робила з неї царську паску. Свекруха пекла його в свою сім'ю, а тепер і я печу цей паску вже для свого сина.

Інгредієнти

  • 1360 г борошна
  • 365 г вершкового масла
  • 475 г цукру
  • 690 г молока
  • 15 жовтків
  • 50 г свіжих (пресованих) дріжджів
  • 120 г родзинок без кісточок
  • 50 г сухофруктів і родзинок за бажанням
  • настоянка шафрану (замочити в горілку чи коньяк щедру дрібку шафрану)
  • 14 г солі
  • прянощі за смаком (по 1/4 чайної ложки мелених імбиру, кориці , мускатного горіха, кардамону, гвоздики)

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1 Ізюм та інші сухофрукти заздалегідь замочіть в коньяку або ромі. Крок 2 Замісити опару з 408 г борошна і 340 г теплого молока з розведеними в ньому дріжджами. Закрийте і залиште для бродіння на 1,5-2 години. Крок 3 Розтопити вершкове масло, остудіть. Крок 4 В вибродівшєє опару додайте борошно, що залишилося, розтерті з цукром жовтки, молоко, що залишилося, настоянку шафрану, дрібно розмелені прянощі. Вимісити тісто не швидко і ретельно, поступово додаючи розтоплене масло. Перед самим кінцем замісу додайте родзинки з сухофруктами і горіхами. Крок 5 Залиште тісто піднімається в теплому місці на 2.5-3 години, за цей час зробіть дві обминання. Крок 6 Розділіть тісто на порції і заповніть паперові форми не більше ніж на ¾ об'єму. Прикрийте плівкою і залишити расстаіваться на 1,5-2 години. Крок 7 Випікайте паски при 175-180 С до готовності, перевіряючи готовність зубочисткою. Крок 8 Готові паски дуже акуратно вийміть з духовки, покладіть на бік або підвісьте на шпажках до охолодження.

0/5 (0 Reviews)