Це великодній рецепт моєї хрещеної матері, а її паски славилися на всю округу. Тітка рано вийшла на пенсію і працювала посудомийкою в кафе на околиці, але за кулінарний талант її досить швидко переманили в місто. А дізналася я про це так. На Пасха подруга почастувала: & laquo; Спробуй паску, ти такого ніколи не їла! & Raquo; & Nbsp; Я вигукнула: & laquo; Це ж Надін паску! Де ти його взяла? & Raquo; Так і з'ясувалося, що Надя працює в міському кафе. & Nbsp; Тепер я сама печу його щороку, хоч на це йдуть майже добу. Хресна говорила, що тісто обов'язково треба любити, тоді і воно тобі відповість взаємністю. Тепер я щороку з пожадливістю чекаю, коли знову зроблю свій паску. & Nbsp;
Інгредієнти
- 500 мл молока
- 250 г вершкового масла
- 50 г домашньої сметани
- 30 г майонезу «Золотий»
- 5 яєць
- 350 г цукру
- 50 г пресованих дріжджів
- 2 ст.л . рослинного масла
- 800 г борошна
- 10 г солі
- цукати, родзинки, кардамон, мускатний горіх, ваніль – за смаком
- 1 яєчний білок
- 1 склянка цукрової пудри
- кілька крапель лимонного соку
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Приготуйте опару. У тепле молоко додайте 2-3 ст. ложки цукру, розім'яті дріжджі, 150 г борошна, трохи солі. Закрийте і залиште на 3,5 години. Крок 2 Поки піднімається опара, збийте здобу: цукор, що залишився збийте з яйцями, додайте розм'якшене масло, сметану, майонез. Далі можна діяти двома різними способами. 1 спосіб: в зброджуваних опару додати 400 г борошна, щоб вийшло тісто, як на оладки. Дати цьому тісту підійти і тільки потім додати здобу. В цьому випадку виходить легке повітряне тісто. 2 спосіб: вилити здобу в опару відразу і додати 250 г борошна. Чекати підйому тесту доведеться довше, ніж в першому випадку, тісто будемо жирно-сирним, дуже смачним. Крок 3 Коли тісто підійшло, додайте борошно і рослинне масло. Тісто буде як густа сметана. Вимішайте тісто ложкою і залиште для ще одного підйому. Крок 4 В зброджуваних тісто вмішати цукати або родзинки, трохи свежемолотого кардамону, трохи мускатного горіха, ваніль. Розкладіть тісто по паперовим формам, заповнюючи їх не більше ніж на половину форми. Як тільки тісто підніметься в формі, можна випікати. Крок 5 Якщо є можливість, випікайте паски в такому режимі: при 170 С з нижнім нагрівом до формування скоринки на поверхні, потім включити обдування і продовжувати випікати при 180 С. Крок 6 Для глазурі збийте білок з цукровою пудрою, додайте кілька крапель лимонного соку. Покрийте глазур'ю гарячі паски. До речі
Я зазвичай роблю тісто двома способами одночасно, щоб на столі були різні за текстурою паски.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!