КУЛИЧ з цукатами, мигдалем І родзинками

Якщо ви хоч раз спробуєте спекти паску самостійно, ви більше ніколи не станете їх купувати.

Інгредієнти

Для глазурі:

  • 150 г цукрової пудри
  • 1 білок
  • 1 ст . л. жирних вершків
  • 1 ст. л. лимонного соку

Для тіста:

  • 1 кг борошна
  • 50 г свіжих дріжджів, або 20 г сухих активних дріжджів
  • 10 великих жовтків
  • 500 мл молока
  • 250 г вершкового масла
  • 1,5 склянки цукру
  • 3/4 ч. Л. солі
  • 2 ч. л. ванільного екстракту
  • 100 г мигдалю
  • 150 г темного родзинок
  • 100 г апельсинових цукатів
  • сік 1 апельсина

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КУЛИЧ з цукатами, мигдалем І родзинками

1. Ізюм залийте соком і залиште на 1 ч. Крок 2

2. Підігрійте молоко до 30 ° С. Просійте борошно. Свіжі дріжджі розітріть з декількома ложками теплого молока в пасту. Налийте решту молока у велику миску або каструлю, додайте дріжджі і 500 г борошна, розмішайте, щоб не було грудок. Накрийте миску полотняною серветкою і залиште в теплому місці, поки тісто не збільшиться в 2 рази, приблизно на 1 ч. Крок 3

3. Покладіть вершкове масло в сотейник і на повільному вогні розтопіть його, трохи остудіть. Розітріть жовтки з цукром і сіллю: маса повинна стати світлою, а цукор розчинитися. У підійшла опару додайте жовтки і ванільний екстракт і акуратно перемішайте дерев'яною ложкою. У кілька прийомів додайте борошно, що залишилося. Потроху вливайте розтоплене масло, кожен раз добре промешівая тісто. Вимішуйте тісто руками близько 20 хв. Ви можете зробити це за допомогою кухонного комбайна – в ньому тісто буде готове за 10 хв. Тісто має вийти не дуже густим і відставати від стінок миски. Накрийте миску з тестом і поставте в тепле місце приблизно на 1 год 15 хв. – тісто має збільшитися в об'ємі в 2 рази. Крок 4

КУЛИЧ з цукатами, мигдалем І родзинками

4. Покладіть мигдаль в миску і залийте окропом на 15 хв. Очистіть ядра від шкірки. Підсмажте їх на сухій сковороді до появи аромату, постійно помішуючи, 5 хв. Пересипьте на робочу дошку і крупно порубати. Крок 5

КУЛИЧ з цукатами, мигдалем І родзинками

5. Обімніть підійшло тісто. Ізюм відкиньте на друшляк і промокніть паперовим рушником. Додайте в тісто цукати, мигдаль та родзинки. Трохи вимісити, знову накрийте і залиште в теплому місці для підйому. Це займе приблизно 40-50 хв. Крок 6 6. Підготуйте форми для пасок діаметром 12-15 см: виріжте гуртки з паперу для випічки і закрийте дно. Закрийте стінки форми: папір має бути вище країв. Добре змастіть папір вершковим маслом. Обімніть підійшло тісто і розкладіть його по формах. Наповнюйте форми не більше ніж на 2/3 об'єму. Накрийте форми з тестом і залиште ще для одного підходу. Крок 7 7. Розігрійте духовку до 200 ° С. Поставте форми в духовку і печіть 30 хв. Виріжте з паперу для випічки кола, змочіть їх водою і накрийте паски. Зменшіть температуру духовки до 175 ° С і печіть ще 15-20 хв. Перевірте готовність дерев'яною паличкою. Вийміть готові паски з духовки, потім дістаньте з форм. Покладіть на решітку на бік і остудіть. Остигнули паски покрийте глазур'ю або посипати цукровою пудрою. Крок 8 8. Для глазурі збийте білок до м'яких піків. Поступово додавайте цукрову пудру, не припиняючи збивати. Коли маса стане гладенькою, додайте вершки, збивайте 30 сек., Влийте лимонний сік і ще раз збийте.

0/5 (0 Reviews)