Ромовий БАБКА

Дуже і дуже старовинні рецепти пасок для нинішньої людини насичені для організму. Ось такий рецепт ромових бабок цілком можливий для пасхального торжества, т..к. не містить великого & nbsp; кількості здоби. Рецепт численне був приготований і сьогодні хотілося б поділитися з Вами цими чудовими & quot; бабульки & quot;.

Ромовий БАБКА

Така різна Пасха x Інгредієнти

  • борошно 280 г
  • вода 130 г
  • цукор 100 г
  • дріжджі сухі 5 г
  • масло вершкове 100 г
  • яйце куряче 1 шт.
  • жовток 1 шт.
  • сіль 1 щіпка
  • ваніль 1 щіпка
  • родзинки 50 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Змішати в теплій воді не вище 30 С дріжджі, 1 ст. л цукру, 100 г борошна. І відставити для збільшення в об'ємі в рази. Крок 2 Тісто: Яйце, жовток розтираємо з цукром, ваніліном, додаємо масло, гарненько перемішуємо, вливаємо підготовлену опару, поступово підсипає борошно змішане з сіллю. Замісити гладке м'яке тісто. Накрити плівкою і залишити для підйому приблизно на 1 годину, потім обмять тісто і знову залишити для підйому. Крок 3 Потім тісто розділити на рівні частини (у мене на 8 частин, близько 100 г) і розкласти по формах, у мене в склянках. Склянки змастити рясно маслом вершковим. Намагатися тісто щоб внизу було без пустот. Дати расстояться приблизно хвилин 40-60. Крок 4 Випікати в розігрітій до 180 г духовці до готовності близько 30 хв. Вийняти склянки з бабами з духовки і акуратно витягнути готові бабки (я злегка, злегка як би прокручувала баби і тягнула на себе, але все це робиться акуратно без зусиль), остудити догори дном. Гарячі склянки не ставити на холодні поверхні. Дати бабам відлежатися годин 6-8. Крок 5 Пропитать сиропом: В бабах знизу зробити дерев'яною шпажкою пару-трійку проколів, сироп налити в вузьку тару (у мене стакан) і тримаючи за верх опустити на кілька секунд в сироп рази два-три так зробивши, скласти бабки на решітку верх дном. Крок 6 Для сиропу: 250 мл води або соку апельсина і 250-300 г цукру довести до кипіння, проварити хвилин кілька і відключити, охолодити і додати 2-3 ст. л. рому або коньяку або ромової есенції Крок 7 Верх покрити глазур'ю: приблизно 30-50 мл кип'яченої води, кілька крапель лимонного соку і грам 150-200 цукрової пудри, все змішати. Або зробити пюре з полуниці, або вишні (можна заморозку) приблизно 100 г + пудра + збиті тварини вершки. Консинстенции регулюю пудрою. Приємного апетиту! Рецепт дуже смачний. Корисна порада

Ставити ромові бабки слід в духовку при температурі 160 градусів а через 5-10 хв. збільшивши до 170-180. Охолоджувати в теплому приміщення без протягів.

Господині на замітку

Вода для розпускання дріжджів не повинна бути сильно гарячої т..к. дріжджі заварити і не буде процесу бродіння. У будь-дріжджове тісто додавши 10 г & nbsp; горілки поліпшите якість бродіння.

0/5 (0 Reviews)