КУРКА, фарширована АПЕЛЬСИНАМИ

Така курка, фарширована апельсинами, викличе справжню бурю захоплення у ваших близьких і гостей будинку! Справа в тому, що в нашому випадку птах доповнена не тільки цим цитрусом, але також часником, розмарином, каррі і паличкою кориці. Виходить справді вражаюче! Крім того, готується курка в кулінарному пакеті, тобто, у власному соку, тому м'якоть її відрізняється неймовірною ніжністю і буквально тане в роті. До речі, такий спосіб запікання має і ще одну важливу перевагу: вам не доведеться мити зайвий посуд і чистити духовку від жиру. Загалом, курка, фарширована апельсинами, не страва, а сама по собі просто свято якесь!
& nbsp;

КУРКА, фарширована АПЕЛЬСИНАМИ

Зимові блюда з цитрусовими x Інгредієнти < ul>

  • курка 1,5 кг
  • апельсин 2 шт.
  • лимон 1 шт.
  • часник (зубчик) 5 шт.
  • розмарин (гілочка) 1 шт.
  • кориця (паличка) 1 шт.
  • каррі порошок 1 ч. л.
  • чилі порошок 1/2 ч. л.
  • солодка мелена паприка 1 ч. л.
  • куркума 1/2 ч. л.
  • сіль 1 ч. л.
  • соєвий соус 2 ст. л.
  • оливкова олія 2 ст. л.
  • Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

    Крок 1

    КУРКА, фарширована АПЕЛЬСИНАМИ

    Підготувати курку для запікання з апельсинами. Тушку вимити й обсушити паперовими рушниками. Потім натерти сіллю і перцем зсередини і зовні. Накрити плівкою і прибрати в холодильник на 2-4 години. Крок 2

    КУРКА, фарширована АПЕЛЬСИНАМИ

    Апельсини ретельно вимити гарячою водою і обсушити паперовими рушниками. Нарізати плоди тонкими кружечками. Скласти в миску, накрити плівкою і прибрати в холодильник до використання. Крок 3

    КУРКА, фарширована АПЕЛЬСИНАМИ

    Вийняти курку за 30 хв. до початку приготування з холодильника. Акуратно відокремити шкіру від м'яса, при цьому не знімаючи її. Помістити гуртки апельсинів під шкіру курки, як на грудях, так і на спинці. Крок 4

    КУРКА, фарширована АПЕЛЬСИНАМИ

    часник, розмарин, лимон, що залишився апельсин і паличку кориці вкласти в середину курки. Ніжки і крила курки підв'язати, скріпити місце патрання зубочистками. Крок 5

    Підготувати соус для запікання курки . У маленькій мисочці з'єднати каррі, чилі порошок, паприку солодку, куркуму, соєвий соус і оливкове масло. Ретельно перемішати. Крок 6

    КУРКА, фарширована АПЕЛЬСИНАМИ

    обмазати соусом курку і помістити її в пакет для запікання. Духовку нагріти до 190 ° C. Курку в пакеті укласти на деко і запікати близько 1 години. Корисна порада

    Готовність курки можна перевірити, проткнув її м'якоть в самому товстому місці гострим тонким ножем. Якщо виділяється прозорий сік, виймайте птицю з духовки. Якщо рідина червона, відправте курку запікатися ще 8-10 хвилин.

    До речі

    Набір прянощів для курки, фаршированої апельсинами, ви можете варіювати на свій смак, наприклад, додати імбир (свіжий, мелений) або пару зірочок бадьяна. & nbsp;
    & nbsp;

    0/5 (0 Reviews)