Кекс З горіхової пасти та апельсиновими цукатами

Кекси – воістину універсальна випічка! Маючи базовий рецепт, можна фантазувати і створювати неймовірні поєднання. Я придумала кекс, в складі якого натуральна горіхова паста (в даному випадку – урбеч з кокоса і ядер абрикосової кісточки) і натуральні цукати з апельсинових кірочок. Виходить смачно, соковито і дуже красиво!

Кекс З горіхової пасти та апельсиновими цукатами

Зимові блюда з цитрусовими x Інгредієнти

  • масло вершкове 50 г
  • горіхова паста без цукру (будь-яка) 50 г
  • яйця 2 шт.
  • цукор 80 г
  • борошно 110 г
  • розпушувач тесту 1 ч. л.
  • апельсинові цукати 100 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 З даної кількості продуктів виходить 2 маленьких кексу розміром 5 на 12 см. Для прикраси готових кексів я використовувала кокосову стружку, нейтральний гель і цукати. Крок 2 Духовку розігріти до 180 градусів. У мисці з'єднати розм'якшене при кімнатній температурі вершкове масло, урбеч і цукор, збити на високій швидкості міксера. Крок 3 Додати 1 яйце, ретельно збити. Додати друге яйце і також збити хвилин 5 до однорідності. Крок 4 Борошно і розпушувач тесту змішати і просіяти в олійно-яєчну суміш. Змішати на низьких оборотах міксера. Чи не збивати! Додати цукати і перемішати тісто спатулой. У мене невеликі силіконові формочки, я їх трохи змастила олією. Крок 5 Розкласти тісто по формах і випікати в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів близько 30 хв. Готовність перевірити зубочисткою. Остудити. Крок 6

Прикрасити кекс нейтральної глазур'ю, цукатами і кокосовою стружкою. Повинна сказати, що на другий день цей кекс ще смачніше! Корисна порада

Кекс буде ще смачніше, якщо дати йому & quot; дозріти & quot ;. Дозрівання відбувається в прохолодному темному місці. Кекс стає більш ароматним, м'яким і соковитим. Не забудьте в цьому випадку замотати його харчовою плівкою

Господині на замітку

В даному рецепті можна використовувати будь-яку натуральну (без цукру і ін. Компонентів) горіхову паста. Завдяки цьому смак кексу може кожен раз варіюватися залежно від смаку додається пасти

0/5 (0 Reviews)