Пана кота З апельсинової карамелі й штрейзелем

Панна-котта ніжний вершковий десерт. А якщо панна котту урізноманітнити смачною апельсинової карамеллю і хрусткою крихтою-це буде ще смачніше. Рецепт цей я побачила в соціальних мережах у дівчини живе в Італії, в її описі рецепта було зазначено, що такий десерт панна-котто з карамеллю і штрейзелем придумав відомий італійський кондитер Лука Монтерсіно. Так це чи ні я не знаю, але смачно неймовірно.

пана кота З апельсинової карамелі й штрейзелем

Зимові блюда з цитрусовими x Інгредієнти

  • сік апельсина 100 мл
  • цедра апельсина (з гіркою) 1 ч. л.
  • цукор (120г + 70 г) 190 г
  • сіль 2 щіпки
  • молоко 75 мл
  • вершки жирні 400 мл
  • стручок ванілі 1 шт.
  • желатин листовий 6 г
  • ром (по бажанням) 30 мл
  • борошно рисове 30 г
  • борошно мигдальна 15 г
  • масло вершкове 15 г
  • цукрова пудра 10 г
  • кориця мелена 1 щіпка

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

пана кота З апельсинової карамелі й штрейзелем

У каструлю з товстим дном насипати 120 г цукру. Дати йому розчинитися не перемішуючи! Можна нахиляти каструлю в одну і іншу сторону, щоб цукор рівномірно розподілявся по дну. Цукор повинен розчинитися сам. Вогонь середній. Тепер ПО ТРОХИ додати ГОРЯЧИЙ апельсиновий сік. Будьте уважні! Сік почне піниться і бризкати. Перемішати карамель. Не переживайте якщо цукор згорнеться в клубок. Продовжувати заважати на невеликому вогні до того, як цукор повністю розчиниться в соку, приблизно хвилин 5-6. Вимкнути вогонь, додати цедру і 1 шепотку солі в карамель. Крок 2

пана кота З апельсинової карамелі й штрейзелем

Дати карамелі трохи охолонути і наповнити дно стаканчиків нею. У мене пішло по 2 столові ложки карамелі на порцію. Пам'ятати, що необхідно залишити трохи карамелі для верху. Поставити форми з карамеллю в холодильник. Крок 3

пана кота З апельсинової карамелі й штрейзелем

У каструльку з товстим дном налити половину вершків і молока. Стручок ванілі розрізати і зішкребти ножем насіння, додати їх до вершків і молока. Додати 70 г цукру, довести до кипіння. Зняти з вогню. У холодній воді замочити листи желатину. Віджати їх і додати в гарячі вершки. Перемішати добре, щоб розчинився желатин. Додати залишок вершків і молока, ром. Перемішати. Крок 4

пана кота З апельсинової карамелі й штрейзелем

Дістати стаканчики з карамеллю і налити панну котту. Не потрібно наливати до краю, пам'ятайте що зверху буде тонкий шар карамелі і штрейзель. Надіслати стаканчики в холодильник на 3-4 години. Крок 5

Для штрейзеля змішати цукрову пудру, борошно миндальную і рисову, 1 щіпку солі, корицю, додати масло вершкове і перетерти в крихту. На деко застелений пекарської папером викласти штрейзель і запікати в розігрітій до 160 градусів духовці до рум'яного, близько 10-12 хв. Часу можливо знадобитися і менше. Тому потрібно стежити за випіканням і не відходити від духовки. Коли штрейзель охолоне покришити його на дрібні шматочки. Крок 6

пана кота з апельсинової карамелі й штрейзелем

Дістати стаканчики з десертом з холодильника, що залишилася карамель німого підігріти, але не до гарячого. Залити карамеллю зверху панна котту і посипати штрейзелем.

0/5 (0 Reviews)