КУРКА, фарширована рисом І СУХОФРУКТАМИ, запечена в апельсиновому-медовій глазурі

Фарширована курка & mdash; це завжди дуже святково, незвично і неймовірно смачно! Така курка по праву може стати королевою святкового столу! А готується & mdash; досить швидко і неважко.

Зимові блюда з цитрусовими x Інгредієнти

  • курка охолоджена 1,5 кг
  • масло вершкове 2 ст. л.
  • мед рідкий 2 ст. л.
  • перець чилі 1 щіпка
  • сіль

Для начинки:

  • рис 150 г
  • курага 50 г
  • родзинки 50 г
  • чебрець свіжий 0.5 пучок, приблизно 8-10 гілочок
  • апельсин 1 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Духовку розігріти до 200 градусів. Приготувати начинку. Для цього відварити рис до напівготовності (близько 20 хв.), Відкинути на сито. Крок 2

КУРКА, фарширована рисом і СУХОФРУКТАМИ, запечена в апельсиновому-медовій глазурі

Курагу нарізати дрібними кубиками, родзинки промити і обсушити. Крок 3

КУРКА, Фарширована РИСОМ І СУХОФРУКТАМИ, запечена в апельсиновому-медовій глазурі

З чебрецю зняти листочки. Апельсин почистити, розділити на часточки, зняти плівки, 3/4 апельсина порізати дрібними кубиками, з залишився вичавити сік. Крок 4

Змішати разом рис, сухофрукти і апельсин. Крок 5

КУРКА, фарширована рисом і СУХОФРУКТАМИ, запечена в апельсиновому-медовій глазурі

Курку вимити й обсушити. Нафарширувати тушку начинкою. Крок 6

КУРКА, Фарширована РИСОМ І СУХОФРУКТАМИ, запечена в апельсиновому-медовій глазурі

Заколоти черевце курки зубочистками або зашити ниткою, ніжки зв'язати ниткою. Крок 7

КУРКА, Фарширована РИСОМ І СУХОФРУКТАМИ, запечена в апельсиновому-медовій глазурі

Приготувати соус. Для цього розтопити вершкове масло, змішати його з підігрітим медом і апельсиновим соком. Перемішати. Крок 8

КУРКА, фарширована рисом і СУХОФРУКТАМИ, запечена в апельсиновому-медовій глазурі

Силіконової пензлем як слід змастити курку соусом і поставити в духовку. Крок 9

КУРКА, Фарширована РИСОМ І СУХОФРУКТАМИ, запечена в апельсиновому-медовій глазурі

Через кожні 10 хв. відкривати духовку і змащувати курку утворюються соками. Запікати курку потрібно близько години. Якщо в деяких місцях курка стане підгорати – накрити фольгою. Готову курку трохи охолодити, розрізати кухонними ножицями уздовж грудей, викласти рис, курку розділити на порційні шматки. Подавати гарячою. Корисна порада

Не забувайте стежити за куркою в духовці – соус, яким ми обмазуємо курку, досить швидко починає & quot; горіти & quot ;. щоб цього не сталося – накривайте курку своєчасно фольгою

Господині на замітку

Завдяки насиченому маринаду курка виходить приголомшливо соковитою і смачною! Ну а як вона святково блищить! Приготуйте таку страву для гостей, і вони будуть Вам аплодувати:)

0/5 (0 Reviews)