Малосольні ЛОСОСЬ З М'ЯКИМ сиром, огірків і зелені МАСЛОМ

Лосось хороший в будь-якому вигляді. Власної засолювання – особливо. Приготуйте побільше зеленого запашного масла, яке буде потрібно для цього блюда. З ним відмінно подавати рибу, пасту, запечена картопля і різотто.

Інгредієнти

  • 380 г філе лосося
  • 150 г солі
  • 15 г цукру
  • 3 г свіжомеленого чорного перцю

Для зеленого масла:

  • 90 г кропу
  • 120 г петрушки
  • 150 мл оливкової олії

Для подачі:

  • 180 г сирного сиру
  • 1 середній огірок
  • 1 пучок шніт-цибулі
  • 30 г насіння льону
  • 15 г зернової гірчиці
  • листочки тархуна
  • чорна сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для засолювання лосося змішайте сіль, цукор і чорний перець. Натріть цією сумішшю рибу. Перекладіть в контейнер і приберіть в холодильник на 3-5 ч. Крок 2 Обсушіть рибу від маринаду паперовими рушниками. Наріжте тонкими довгими скибочками. Крок 3 Для зеленого масла петрушку бланшуйте в гарячій воді, 10 сек. Обсушити паперовими рушниками. Подрібніть в блендері разом з кропом і оливковою олією до однорідності. Приберіть в холодильник на 30 хв. Процідіть. Крок 4 Огірок наріжте тонкими шматочками. Перекладіть в крижану воду. Крок 5 На тарілки розкладіть сир невеликими гірками. На нього – рибу і огірки. Посипте дрібно нарізаним шніт-цибулею, зерновий гірчицею і насінням льону. Прикрасьте листям тархуна, чорної сіллю і зеленим маслом. До речі

Рецепт надано Максимом Рибаковим, шеф-кухарем, консультантом і дослідником російської кухні.

0/5 (0 Reviews)