Курка, тушкована з оливками І ЛИМОНОМ

Така курка & ndash; цвях святкового або вихідного обіду. Блюдо це готують на всьому Близькому Сході, у всіх єврейських громадах, розселення по берегах Середземного моря від Лівії до Італії. Оливки & ndash; це один з основних плодів, якими благословенна Земля Ізраїлю, і вони прикрашають це блюдо.

Інгредієнти

  • 1 курка або курячі гомілки і стегенця, загальною вагою 1,5 кг
  • 2 великі цибулини
  • 1 середній лимон
  • маленький пучок кінзи
  • 200 г протертих томатів
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 400 г зелених оливок без кісточок

  • 1 стакан курячого бульйону
  • 4 гілочки чебрецю
  • 2 лаврові листки
  • 2-3 горошини запашного перцю (розмолоти)
  • 2 горошини чорного перцю
  • 1 стакан сухого білого вина
  • оливкова олія «екстра вірджин» (за потребою)

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 курку розрізати на 6 частин. Зріжте з неї весь жир, жир збережіть. Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Лимон наріжте тонкими кільцями. Кінзу дрібно порубати. Крок 2 Розігрійте важку каструлю (чавунну або керамічну) і розтопіть зрізаний жир (якщо жиру мало, то додайте оливкову олію). Додайте цибулю і обсмажуйте на середньому вогні 5-7 хв. Покладіть до цибулі шматки курки і обсмажте до рум'яної скоринки. Крок 3 Додайте протерті томати, перемішайте, накрийте каструлю кришкою і готуйте 7 хв. Покладіть до курки оливки, влийте бульйон, накрийте кришкою і тушкуйте 40 хв. на повільному вогні. Крок 4 Додайте прянощі, лимон і вино. Якщо треба, посоліть. Гасіть ще 20 хв. під кришкою. Гарячу курку викладіть на блюдо і посипте кінзою. До речі

Подавати таку курку найкраще з білим розсипчастим рисом.

0/5 (0 Reviews)