Курку & nbsp; в духовці в білому винному соусі можна приготувати в великому жароміцних глиняному горщику, замінивши кришку листковим або дріжджовим тестом. Її можна їсти потім разом з куркою, замість хліба. Вона смачна, оскільки просочується усіма ароматами цього ситного гарячого блюда. А можна запікати курку і в порційних горщиках – це теж відмінний варіант.
Інгредієнти
- 1 курка вагою приблизно 1, 5 кг
- 200 г варено-копченого бекону
- 4 великі цибулини
- 200 г помідорів чері
- 2 зубчики часнику
- 300 мл сухого білого вина
- 2 ст. л. гірчиці
- 1 ст. л. сушених прованських трав
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
крок 1
Розігрійте духовку до 200 & nbsp; ° С. Курку порубати на порційні шматки, натріть сіллю і & nbsp; перцем з усіх боків. Потім посипте прованськими травами. Крок 2
Лук, часник і & nbsp; бекон дрібно наріжте, додайте гірчицю, перемішайте. Крок 3
Покладіть курку в & nbsp; глибоку форму для запікання. Засипте сумішшю цибулі, часнику, бекону і & nbsp; гірчиці. Крок 4
Залийте курку білим вином. Зверху викладіть цілі помідори черрі. Щільно закрийте кришкою і & nbsp; поставте в & nbsp; духовку на & nbsp; 40 & nbsp; хв. Крок 5 Відкрийте кришку і & nbsp; тримайте курку в & nbsp; духовці ще 20 & nbsp; хв. Подавайте дуже гарячою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!