Соковита риба, Прослоенная ароматним вершковим маслом з ноткою гірчиці і лимона, покрита шаром крихкого пісочного тіста … Гості будуть в захваті!
Святковий food-styling x Інгредієнти
- лосось 800 г
- кріп різаний 3 ст.л.
- масло вершкове м'яке 60 г
- базилік свіжий різаний 1 ст.л.
- цедра лимона 1/4 ст.л.
- гірчиця зернова 1 ст.л.
- для тіста:
- сіль 1 ч.л..
- вода крижана 5 ст.л.
- борошно 225 г
- масло вершкове холодну 140 г
- яйце для змащування 1 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Просіяти борошно з сіллю в чашу комбайна Додати вершкове масло і збивати 10 секунд до отримання великої крихти, потім перекласти в миску. Влити в крихту 4 ст л холодної води і, допомагаючи собі ножем обережно вмішати воду в тісто. За необхідності додати ще ложку води. Головне-ні перелити воду. Воно повинно бути дуже твердим і непластічним. Швидко замісити тісто і покласти в холодильник на 30 хвилин, загорнуте в плівку. Крок 2 Підготувати рибу Взяти шматок лосося зняти з нього шкіру, розділити на 2 філе і вийняти все-все кісточки. Крок 3 Приготувати зелене масло: Дрібно посікти зелень і зняти необхідну кількість цедри з лимона. Змішати з розм'якшеним вершковим маслом. Крок 4
На одне філе викласти зелене масло, а друге змастити гірчицею (з того боку, де були кістки) Крок 5 Перекласти на розкачане тісто Вільні краї змастити яйцем. Крок 6
Загорнути в конверт Зайве відрізати і добре защипнути краю Перекласти у форму, застелену фольгою швом вниз. Верх змастити жовтком. Крок 7
Поставити в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 25. Виймати, коли корочка тесту добре підрум'яниться. Крок 8
Розрізати, коли постоїть десь з півгодини. Тісто дуже крихке. Різати гострим ножем, легко, не придавлюючи.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!