КУРКА В ніжні ЖЕЛЕ

Курка в желе – апетитна закуска, яка відмінно підійде до святкового застілля. Готується просто, з доступних інгредієнтів. Головні компоненти -куріное м'ясо, морква і яйце. Для додання барвистого святкового вигляду можна додати горошок або кукурудзу і прикрасити зеленню петрушки і свіжим огірком.

Інгредієнти

  • грудка куряча 2 шт.
  • яйця 2 шт.
  • морква 1 шт.
  • желатин 30 г
  • перець чорний горошком
  • сіль за смаком
  • для прикраси
  • огірок свіжий
  • горошок консервований
  • петрушка

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КУРКА В ніжні ЖЕЛЕ

Курячі грудки залити водою, довести до кипіння, зняти накип, додати цілком очищену моркву і горошини перцю, за смаком посолити і варити на слабкому вогні до готовності. Вийняти грудки з бульйону, остудити, відокремити м'якоть від кісток і шкіри, нарізати дрібними шматочками. Бульйон процідити. Крок 2

КУРКА В ніжні ЖЕЛЕ

Желатин залити 1/2 ст. холодної води, залишити на 30 хв для набухання. Крок 3

КУРКА В ніжні ЖЕЛЕ

Потім желатин розпустити в гарячому курячому бульйоні (3-4 склянки), процідити. Крок 4

КУРКА В ніжні ЖЕЛЕ

Яйця нарізати кружечками, морква -кружочкамі або за допомогою спеціальної виїмки вирізати квіточки. Крок 5

КУРКА В ніжні ЖЕЛЕ

Форми на 5 мм висоти залити курячим бульйоном, поставити в холод на 15-20 хв. Потім на застигле желе викласти кружечки яйця і моркви, горошок, залити курячим бульйоном, злегка покриваючи вміст, прибрати в холод на 15-20 хв. Після зверху викласти куряче м'ясо, залити бульйоном, прибрати в холод до повного застигання. Крок 6

КУРКА В ніжні ЖЕЛЕ

Перед подачею формочки з желе опустити на 3-5 сек. в теплу воду, перевернути і викласти на тарелку.Украсіть скибочками огірка, зеленню петрушки.

0/5 (0 Reviews)