курник КЛАСИЧНИЙ

Курник класичний & mdash; старовинний російський пиріг куполоподібної форми. Вперше він згадується в документах XVI століття, за часів правління Івана Грозного. За деякими відомостями цар був великим мисливцем до курника, тому при дворі це блюдо готували досить часто. Втім, Івана Грозного можна зрозуміти! Цей багатошаровий пиріг складається з декількох начинок (як мінімум курячої, грибний і круп'яної), прослоенних тонкими млинцями. Вся ця пишнота полягає в хрустку оболонку з тонкого пісочного тіста. Воістину царський частування! Готується курник класичний не дуже просто і швидко, але, повірте, це того варте: пиріг виходить незвичайно ситним, соковитим і, звичайно ж, дуже смачним.

 курник КЛАСИЧНИЙ

Інгредієнти

  • 400 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 2 ст. л. цукру
  • 50 мл молока
  • 1 яйце + 1 жовток
  • 3 ст. л. сметани
  • 1 ч. Л. солі
  • щіпка соди

Для соусу бешамель:

  • 3 ст . л. вершкового масла
  • 2 ст. л. борошна
  • 500 мл молока

Для начинки:

  • 1 курка
  • 300 г грибів
  • 3 великі цибулини
  • 1 склянка рису
  • 1 пучок кропу або петрушки
  • 4 ст. л. вершкового масла
  • 8-10 готових тонких млинців

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 курник КЛАСИЧНИЙ

Для тіста курника класичного розтопіть масло, додайте молоко, сметану, яйце, цукор і сіль. Ретельно перемішайте і поступово всипте борошно з содою. Закрийте і дайте постояти 30 хв. Крок 2

Курник КЛАСИЧНИЙ

Зваріть курку в 2 л киплячої підсоленої води, 1 ч. Зніміть м'ясо з кісток і розберіть на невеликі шматочки. Дрібно порубати зелень. Крок 3

Курник КЛАСИЧНИЙ

У 1,5 склянки киплячого бульйону зваріть рис під кришкою на невеликому вогні, 20 хв. Ще 400 мл бульйону Уваров на середньому вогні до 150 мл, змішайте з рисом, додайте зелень. Гриби і цибулю для курника почистіть і обсмажте в олії окремо до золотистого кольору. Крок 4

Курник КЛАСИЧНИЙ

Для соусу підсмажте борошно на маслі, 2 хв., влийте молоко. Варіть. помішуючи, на слабкому вогні 5 хв. Відділити 1/3 частина тесту для «кришки», а час, що залишився тісто для курника розкачайте товщиною 1-1,5 см і покладіть у змащену маслом форму для пирога, щоб краї звисали. Крок 5

Курник КЛАСИЧНИЙ

На тісто шарами покладіть начинки курника. Спочатку розподіліть рис, закрийте млинчиком; наступний шар – цибуля, накритий млинчиком; потім гриби – і знову млинець; далі курка, і т.д. Крок 6

Курник КЛАСИЧНИЙ

Останній шар курки залийте соусом. Розкачайте «кришку». У центрі зробіть отвір для виходу пари, змастіть верх жовтком. Випікайте курник класичний при 200 ° С 30-40 хв. Корисна порада

В начинку класичного курника найкраще класти лісові гриби (ідеально підійдуть білі): вони додадуть страві більш яскравий, насичений смак і неповторний аромат.

До речі

Головні інгредієнти класичного курника, який наші предки в старовину завжди готували на весілля мали особливе значення: борошно уособлювала саму сімейне життя, крупа & mdash; благополуччя, а курка & mdash; родючість.

0/5 (0 Reviews)