Сирний паску з шоколадною глазур'ю готується значно швидше звичайного, але при цьому виходить не менш смачним і ніжним. А ще & mdash; досить соковитим за рахунок додавання сиру і ароматним (спасибі родзинок в коньяку)! Тільки не поспішайте виймати гарячий паску з форми відразу, інакше він може осісти. Дайте йому 15-20 хвилин на відпочинок після випікання і вже потім обережно витягніть і переставте паску на решітку. Верх сирного паски з шоколадною глазур'ю можна посипати кокосовою стружкою або білими кондитерськими & laquo; перлинками & raquo ;, які дуже ефектно виглядають на темній глянсової поверхні.
Інгредієнти
- свіжі дріжджі – 30 г
- молоко – 60 мл
- цукор – 150 г
- борошно – 320 г
- вершкове масло – 60 г + ще трохи для змащування форми
- родзинки – 50 г
- коньяк – 100 мл
- яйця – 2 шт.
- жовток – 1 шт.
- сир – 250 г
- ванільний цукор – 2 ч. л.
- сіль – 1/2 ч. л.
- молочний шоколад – 100 г
- гіркий шоколад (не менше 70%) – 100 г
- питна вода – 55 мл
- цукрова пудра – 50 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте опару для тіста сирного паски. Дріжджі розкришити в миску. Залийте теплим молоком, додайте 1 ч. Л. цукру і перемішайте. Всипте 1 ст. л. просіяного борошна. Перемішайте і залиште на 20 хвилин. Крок 2
Для тіста сирного паски вершкове масло (50 г) розтопіть і дайте охолонути до теплого стану. Ізюм вимийте, залийте коньяком і залиште на 30 хвилин. Яйця і жовток збийте віночком з цукром, що залишився. Крок 3
Сир для тесту паски з шоколадною глазур'ю протріть через сито, потім ретельно перемішайте з вершковим маслом, збитими яйцями, ванільним цукром і сіллю. Крок 4
додайте підійшла опару і перемішайте. Борошно для тіста паски просійте в миску. Потім поступово, невеликими порціями з'єднайте з яєчною масою. Ретельно вимісити. Ізюм для паски злегка відіжміть від коньяку і додайте в приготовлене тісто. Вимісити ще раз, накрийте чистим рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин. Крок 5
форму для сирного паски змастіть маслом, дно і стінки вистелити папером для випічки. Викладіть піднялося тісто і залиште в теплому місці ще на 45-50 хвилин. Крок 6
Форму з тістом обережно перенесіть на деко і помістіть в духовку, нагріту до 200 ° C. Випікайте 10 хвилин. Потім нагрів духовки зменшіть до 180 ° C, форму накрийте фольгою. Випікайте паску ще 45-50 хвилин. Крок 7
Для глазурі шоколад наламати і розтопіть на гарячій водяній бані разом з 10 г вершкового масла і гарячою водою. Додайте цукрову пудру і розітріть. Готовий сирний паску полийте вийшла глазур'ю. Можна прикрасити тертим шоколадом. Корисна порада
В тісто сирного паски з шоколадною глазур'ю можна додати волоські горіхи або мигдаль. Тільки не подрібнюйте їх в блендері, а рубайте ножем, щоб вони потім відчувалися в м'якушки.
До речі Для приготування паски з шоколадною глазур'ю вибирайте найсвіжіший сир жирністю не менше 9%, натуральний, без рослинних добавок. Кращий варіант & mdash; ринковий або той, що ви зробили вдома самостійно. & nbsp;
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!