Сирний КУЛИЧ З ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРЬЮ

Сирний паску з шоколадною глазур'ю готується значно швидше звичайного, але при цьому виходить не менш смачним і ніжним. А ще & mdash; досить соковитим за рахунок додавання сиру і ароматним (спасибі родзинок в коньяку)! Тільки не поспішайте виймати гарячий паску з форми відразу, інакше він може осісти. Дайте йому 15-20 хвилин на відпочинок після випікання і вже потім обережно витягніть і переставте паску на решітку. Верх сирного паски з шоколадною глазур'ю можна посипати кокосовою стружкою або білими кондитерськими & laquo; перлинками & raquo ;, які дуже ефектно виглядають на темній глянсової поверхні.

 сирну КУЛИЧ З ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРЬЮ

 сирну КУЛИЧ З ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРЬЮ

Інгредієнти

  • свіжі дріжджі – 30 г
  • молоко – 60 мл
  • цукор – 150 г
  • борошно – 320 г
  • вершкове масло – 60 г + ще трохи для змащування форми
  • родзинки – 50 г
  • коньяк – 100 мл
  • яйця – 2 шт.
  • жовток – 1 шт.
  • сир – 250 г
  • ванільний цукор – 2 ч. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • молочний шоколад – 100 г
  • гіркий шоколад (не менше 70%) – 100 г
  • питна вода – 55 мл
  • цукрова пудра – 50 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

сирну КУЛИЧ З ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРЬЮ

Приготуйте опару для тіста сирного паски. Дріжджі розкришити в миску. Залийте теплим молоком, додайте 1 ч. Л. цукру і перемішайте. Всипте 1 ст. л. просіяного борошна. Перемішайте і залиште на 20 хвилин. Крок 2

сирну КУЛИЧ З ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРЬЮ

Для тіста сирного паски вершкове масло (50 г) розтопіть і дайте охолонути до теплого стану. Ізюм вимийте, залийте коньяком і залиште на 30 хвилин. Яйця і жовток збийте віночком з цукром, що залишився. Крок 3

сирну КУЛИЧ З ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРЬЮ

Сир для тесту паски з шоколадною глазур'ю протріть через сито, потім ретельно перемішайте з вершковим маслом, збитими яйцями, ванільним цукром і сіллю. Крок 4

сирну КУЛИЧ З ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРЬЮ

додайте підійшла опару і перемішайте. Борошно для тіста паски просійте в миску. Потім поступово, невеликими порціями з'єднайте з яєчною масою. Ретельно вимісити. Ізюм для паски злегка відіжміть від коньяку і додайте в приготовлене тісто. Вимісити ще раз, накрийте чистим рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин. Крок 5

сирну КУЛИЧ З ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРЬЮ

форму для сирного паски змастіть маслом, дно і стінки вистелити папером для випічки. Викладіть піднялося тісто і залиште в теплому місці ще на 45-50 хвилин. Крок 6

сирну КУЛИЧ З ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРЬЮ

Форму з тістом обережно перенесіть на деко і помістіть в духовку, нагріту до 200 ° C. Випікайте 10 хвилин. Потім нагрів духовки зменшіть до 180 ° C, форму накрийте фольгою. Випікайте паску ще 45-50 хвилин. Крок 7

сирну КУЛИЧ З ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРЬЮ

Для глазурі шоколад наламати і розтопіть на гарячій водяній бані разом з 10 г вершкового масла і гарячою водою. Додайте цукрову пудру і розітріть. Готовий сирний паску полийте вийшла глазур'ю. Можна прикрасити тертим шоколадом. Корисна порада

В тісто сирного паски з шоколадною глазур'ю можна додати волоські горіхи або мигдаль. Тільки не подрібнюйте їх в блендері, а рубайте ножем, щоб вони потім відчувалися в м'якушки.

До речі

Для приготування паски з шоколадною глазур'ю вибирайте найсвіжіший сир жирністю не менше 9%, натуральний, без рослинних добавок. Кращий варіант & mdash; ринковий або той, що ви зробили вдома самостійно. & nbsp;
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)