Курка, запечена в фользі, відмінно підходить як для & nbsp; повсякденного, так і для святкового столу, особливо якщо ви віддаєте перевагу щадні, більш дієтичні способи теплової обробки продуктів. Завдяки пристойному кількості часнику (2 головки!) І лимону & nbsp; птах набуває запаморочливий аромат, а м'якоть її буквально тане в роті! На стіл курку, запечену у фользі, можна подати з відварною або смаженою картоплею. А якщо ви голосуєте за більш правильні поєднання, то приготуйте на гарнір рагу з овочів або миску свіжого зеленого салату.
Інгредієнти < ul>
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування курки в фользі. З головок часнику зріжте верхівки, приблизно 1.5 см. Лимон розріжте навпіл. Крок 2
Курку обсушити паперовими рушниками, різко натисніть на грудину, щоб зламати кільову кістка. Видаліть кісточку-дужку. Розігрійте духовку до 180 С. Встановіть решітку, на якій буде запікатися курка в фользі, в середину духовки. Крок 3
У мисочці змішайте сіль і перець. Натріть курку всередині і зовні однієї голівкою часнику. Також всередині, зовні і під шкірою протріть її оливковою олією, а потім сумішшю солі і перцю. Покладіть головку часнику і половину лимона в порожнину курки. Крок 4
Що залишився часник , лимон і розрізану навпіл цибулину покладіть в простору форму, призначену для запікання курки. Крок 5
Покладіть в форму підготовлену курку, влийте бульйон і щільно закрийте форму фольгою. Крок 6
Поставте форму в духовку. Запікайте курку приблизно 1ч. Крок 7
Дістаньте форму з духовки. Збільште температуру духовки до 230 C. Зніміть з форми фольгу, змастіть курку соком з дна форми і поверніть в духовку. Крок 8
Запікайте ще 30-40 хв або поки при проколюванні самій товстій частині курячої ніжки з неї не буде витікати прозорий сік, а м'ясної термометр не покаже температуру 77-80 С. Під час запікання 2-3 рази змастіть курку соками з дна жаровні. Крок 9
Перекладіть курку на дошку, прикрийте фольгою і залиште на 10 хв. Крок 10
Процідіть соки з форми в маленький сотейник і Уваров на помірному вогні до консистенції густого сиропу, 7-10 хв. Спробуйте соус, приправте за смаком і перелийте в соусник. Крок 11
Обробити курку на порції і подавайте з часником і соусом. Корисна порада
При запіканні курки в фользі в форму з бульйоном влийте трохи білого сухого вина (близько 100 мл): це зробить смак страви більш насиченим, цікавим і пікантним.
До речіКурку, запечену у фользі, можна готувати також разом з будь-якими пряними травами за смаком. Як доповнення & nbsp; відмінно підійдуть материнка і чебрець, які гармонійно поєднуються і з часником, і з лимоном.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!