Цим рецептом зі мною поділилася подруга, яка ходила на МК по кулінарії. Шеф-кухар ресторану розповідав, що вони переробили старий рецепт і адаптували його відповідно до смаків сучасної публіки. Рецепт дійсно хороший, тісто виходить дуже м'яким і смачним, начинка за рахунок додавання сметанно-гірчичного соусу і сиру соковиті. Коли в перший раз готувала, то думала, що з сиром буде перебір і так в начинці багато всього. Але з сиром курник виявився соковитіше і смачніше, крім того пиріг зручніше їсти, так як завдяки сиру шари добре тримаються між собою. Спробуйте і Ви цей варіант, впевнена, що і Вам він припаде до смаку.
Масляна x Інгредієнти
Для млинців:
- кефір 500 мл
- яйце куряче 1 шт .
- сода 1 ч. л.
- цукор 2 ст. л.
- сіль 0,5 ч. л.
- горілка 3 ст. л.
- вода 100 мл
- борошно пшеничне 225 г
- олія оливкова 1 ст. л.
Для начинки:
- печериці 350 г
- цибуля ріпчаста 2 шт.
- рис сирої 0,5 ст.
- яйце куряче 3 шт.
- зелень (цибуля, кріп, петрушка) 1 пучок
- гомілку куряча 800 г
Для тіста:
- вода 250 мл
- дріжджі 2,5 ч. Л.
- цукор 2 ч. Л.
- борошно пшеничне 450 г
- олія оливкова 2 ст. л.
- сіль 2 ч. л.
Додатково:
- сметана 150 г
- гірчиця 1 ч. Л.
- сіль 1 щіпка
- перець чорний 1 щіпка
- сік лимонний 1 ст. л.
- сир твердий тертий 150 г
- жовток яєчний (для змащування) 1 шт.
- молоко (для змащування) 1 ст. л.
- кунжут (опціонально) 1 ч. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Готуємо тісто. Дріжджі розводимо в 250 мл теплої води, додаємо 2 ч. Л. цукру, залишаємо на 10 хв. Крок 2
Після 10 хв. з'являється дріжджова пінна шапочка. Приступаємо до приготування тіста. Крок 3
У чашу всипати 450 г борошна, додати 2 ч. л. солі. Крок 4
Робимо в центрі борошняної гірки поглиблення і виливаємо дріжджову рідина. Крок 5
Замішуємо тісто, потім додаємо оливкову олію і знову вимішуємо. Тісто спочатку буде трохи липким, але після ретельного вимішування воно стане гладким і податливим. Я вимішувала в комбайні насадкою “гак” хвилин 10. Накриваємо тісто вологим рушником і прибираємо в тепло хвилин на 30. Крок 6
Готуємо сметанно-гірчичну заправку. Беремо 150 г, додаємо 1 чайну ложку гірчиці і лимонний сік, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо до однорідності. Крок 7
Готуємо першу начинку з рисом, яйцями і зеленню. Рис добре промиваємо і варимо його до готовності, зливаємо воду, промиваємо чистою водою і даємо їй добре стекти. Яйця ріжемо кубиками. Зелень промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і також дрібно ріжемо. До остившему рису додаємо нарізані яйця, петрушку, сметанно-гірчичну заправку і чорний мелений перець. Перемішуємо. Крок 8
Готуємо курячу начинку . Курячі гомілки відварюємо у воді хвилин 30-40 з додаванням цибулі, чорного запашного перцю горошком, лаврового листа і солі. Даємо повністю охолонути в звареному бульйоні, це робить м'ясо більш соковитим. Відокремлюємо м'якоть від кісток і нарізаємо дрібними кубиками. Крок 9
Додаємо до м'яса сметанно-гірчичну заправку, приправляємо чорним перцем за смаком. Крок 10
Готуємо третю начинку (грибну). Ріжемо кубиками 2 цибулини і гриби. Крок 11
Лук обсмажуємо до прозорості на олії. На окремій сковороді обсмажуємо гриби трохи. До грибів додаємо злегка обсмажену цибулю, сіль, чорний мелений перець і доводимо до готовності. Начинку остудити. Крок 12
Приступаємо до приготування млинців. Для курника я завжди роблю млинці на кефірі, вони виходять дуже тоненькими, соковитими і смачними, що нам і треба. Яйце збити з цукром, додати горілку і знову збити. Крок 13
Влити кефір, додати сіль, знову збити. Крок 14
Поступово ввести просіяне з содою борошно і збити на малій швидкості міксера. Дати тісту постояти 10 хв. Крок 15
Через 10 хв . додати 100 мл гарячої води, знову збити на малій швидкості міксера. Додаємо оливкову олію і вручну вимішуємо віночком до однорідності. Крок 16
Випікаємо млинці на промасленим сковороді як зазвичай з двох сторін. Для курника на знадобиться 8 млинчиків. Крок 17
Приступаємо до збірки курника. Беремо наше підійшло в теплому місці тісто, ділимо його на 2 частини. Трохи меншу частину розгортаємо під основу пирога. Крок 18
На розкачане тісто викладаємо в центр перший тонкий млинець. Змащуємо млинець сметанно-гірчичною заправкою. Крок 19
Зверху викладаємо рівномірно половину рисово-яєчної начинки, присипаємо тертим сиром. Крок 20
Викладаємо другий млинець, змащуємо сметанно-гірчичною заправкою, зверху викладаємо половину курячої начинки і присипаємо сиром. Крок 21
Накриваємо третім млинцем (його ми змащувати сметаною заправкою не будемо, так як грибна начинка не така суха, як перші дві), на млинець викладаємо половину грибної начинки, зверху знову присипаємо трохи тертим сиром. Знову накриваємо млинцем і все повторюємо в тій же послідовності, при цьому трохи притискаючи руками кожен шар. Останнім шаром у нас буде млинець (його змащувати сметаною заправкою не потрібно). Крок 22
Розкачуємо другу частину тіста і нею накриваємо пиріг. Крок 23
Із залишків тіста можна зліпити прикраси. Крок 24
Ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Тим часом змішуємо жовток і 1 столову ложку молока. Крок 25
Через півгодини дістаємо наш курник і змащуємо наш пиріг желтковой сумішшю, присипаємо насінням кунжуту. Ставимо в духовку ще на 10 хв. Крок 26
Ось такий виходить курнічек. Крок 27
А ось його соковитий розріз.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!