Курник з куркою на Русі традиційно подавали на весільний стіл. Причому, готували завжди два пирога: один підносили рідні нареченого родичам нареченої, а другий дарували батьки нареченої самим молодятам. Курник & mdash; блюдо & laquo; багате & raquo ;, тому воно символізувало достаток і сімейне благополуччя. Чим краще вийшов пиріг, тим щасливіше буде життя у молодят! Тому готувати курник з куркою довіряли найкращим майстриням. Ми пропонуємо вам спробувати свої сили в цій справі і докладаємо дуже докладний, перевірений рецепт.
Інгредієнти
Для млинців:
- борошно – 2 склянки
- молоко – 3 склянки
- яйце – 2 шт.
- цукор – 4 ч. л.
- сіль – 1 ч. л.
- масло рослинне – 2 ст. л.
Для начинки:
- курка – 1 шт. вагою 2 кг
- яйця, зварені круто – 2 шт.
- цибуля ріпчаста – 2 цибулини
- гриби білі сухі – 50 г
- пластівці гречані – 0,5 стакака
- масло рослинне – 0,5 ст. л.
- масло вершкове – 4 ст. л. + трохи для змащування
- кріп – 0,5 пучка
- борошно – 2 ст . л.
- петрушка – 0,5 пучка
- сіль – за смаком
Для тіста:
- масло вершкове – 125 г
- сметана – 125 г
- яйце – 2 шт.
- борошно – 2 сткана
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Курку вимити, розрізати навпіл. Покласти в каструлю з водою, довести до кипіння. Зняти піну, приправити. Варити 40 хв. Курку остудити. Зняти шкіру, вийняти кісточки, м'ясо порізати шматочками. Крок 2
Поки вариться курка, гречку перебрати, промити і обсушити. Обсмажити крупу на сухій розігрітій сковороді, 3-4 хв. Закип'ятити 1 склянку води, посолити, влити 0,5 ст. л. рослинного масла, всипати крупу. Через 5 хв. зменшити вогонь і варити до готовності. У готову кашу додати 1 ст. л. вершкового масла. Крок 3
Гриби для курника замочити на 10 хв. в гарячій воді, потім промити і нарізати. Лук очистити і порізати півкільцями. Розігріти в сковороді 1 ст. л. вершкового масла, обсмажити цибулю і гриби, 5 хв. Крок 4
Спекти млинці для курника. Для цього злегка збити яйця, додати молоко, сіль, цукор, рослинна олія. Постійно розмішуючи, всипати борошно. Сковороду розжарити, змастити невеликою кількістю олії. Вливати тісто невеликими порціями, смажити 1 хв., Перевертати на іншу сторону і смажити 0,5 хв. Перекладати млинці на блюдо, змащуючи їх вершковим маслом. Крок 5
Яйця для курника дрібно порубати. Додати в готову гречку гриби з цибулею і яйця, посолити за смаком, перемішати. Крок 6
Петрушку і кріп вимити, обсушити й подрібнити. На сковороді розтопити вершкове масло, додати борошно і трохи курячого бульйону. Перемішати до однорідності. Покласти курку, ще раз перемішати і зняти з вогню. Посипати зеленню. Крок 7
Приготувати тісто для курника. Борошно просіяти, додати розтоплене вершкове масло, сметану і яйця. Замісити тісто. Крок 8
Викласти тісто для курника на присипану борошном поверхню і вимішувати, поки воно не стане гладким і еластичним. Розкачати 1/3 тесту в тонкий коло. Покласти його на змащений маслом і накритий листом пергаменту деко. Крок 9
В центр кола з тіста для курника помістити 2-3 млинчика. Крок 10
Покласти на млинці частина курячої начинки. Накрити 2-3 млинцями. Крок 11
Зверху викласти частину гречаної начинки. Знову прокласти млинцями. Повторювати шари, поки не закінчаться всі млинці і начинка. Розкачати тісто у велике коло, накрити їм курник. Крок 12
Защипати внизу краю курника з куркою. Розігріти духовку до 180 ° С. Зверху пирога зробити 3 отвори і вставити в них паперові трубочки. Поставити в духовку і випікати 45 хв. Корисна порада
Курник з куркою краще готувати за день-два дні до передбачуваної подачі на стіл. Спочатку спокійно спечіть млинчики, потім приготуйте начинки і лише в день & laquo; ікс & raquo; зробіть тісто і зберіть всі складові пирога воєдино.
До речі
В цьому рецепті курника з куркою в якості основи круп'яної начинки ми використовували гречку: вона робить смак страви більш насиченим і цікавим, ніж звичайний рис.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!