Курник з куркою

Курник з куркою на Русі традиційно подавали на весільний стіл. Причому, готували завжди два пирога: один підносили рідні нареченого родичам нареченої, а другий дарували батьки нареченої самим молодятам. Курник & mdash; блюдо & laquo; багате & raquo ;, тому воно символізувало достаток і сімейне благополуччя. Чим краще вийшов пиріг, тим щасливіше буде життя у молодят! Тому готувати курник з куркою довіряли найкращим майстриням. Ми пропонуємо вам спробувати свої сили в цій справі і докладаємо дуже докладний, перевірений рецепт.

Інгредієнти

Для млинців:

  • борошно – 2 склянки
  • молоко – 3 склянки
  • яйце – 2 шт.
  • цукор – 4 ч. л.
  • сіль – 1 ч. л.
  • масло рослинне – 2 ст. л.

Для начинки:

  • курка – 1 шт. вагою 2 кг
  • яйця, зварені круто – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 2 цибулини
  • гриби білі сухі – 50 г
  • пластівці гречані – 0,5 стакака
  • масло рослинне – 0,5 ст. л.
  • масло вершкове – 4 ст. л. + трохи для змащування
  • кріп – 0,5 пучка
  • борошно – 2 ст . л.
  • петрушка – 0,5 пучка
  • сіль – за смаком

Для тіста:

  • масло вершкове – 125 г
  • сметана – 125 г
  • яйце – 2 шт.
  • борошно – 2 сткана

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 курник з куркою

Курку вимити, розрізати навпіл. Покласти в каструлю з водою, довести до кипіння. Зняти піну, приправити. Варити 40 хв. Курку остудити. Зняти шкіру, вийняти кісточки, м'ясо порізати шматочками. Крок 2

Курник з куркою

Поки вариться курка, гречку перебрати, промити і обсушити. Обсмажити крупу на сухій розігрітій сковороді, 3-4 хв. Закип'ятити 1 склянку води, посолити, влити 0,5 ст. л. рослинного масла, всипати крупу. Через 5 хв. зменшити вогонь і варити до готовності. У готову кашу додати 1 ст. л. вершкового масла. Крок 3

Курник з куркою

Гриби для курника замочити на 10 хв. в гарячій воді, потім промити і нарізати. Лук очистити і порізати півкільцями. Розігріти в сковороді 1 ст. л. вершкового масла, обсмажити цибулю і гриби, 5 хв. Крок 4

Курник з куркою

Спекти млинці для курника. Для цього злегка збити яйця, додати молоко, сіль, цукор, рослинна олія. Постійно розмішуючи, всипати борошно. Сковороду розжарити, змастити невеликою кількістю олії. Вливати тісто невеликими порціями, смажити 1 хв., Перевертати на іншу сторону і смажити 0,5 хв. Перекладати млинці на блюдо, змащуючи їх вершковим маслом. Крок 5

Курник з куркою

Яйця для курника дрібно порубати. Додати в готову гречку гриби з цибулею і яйця, посолити за смаком, перемішати. Крок 6

Курник з куркою

Петрушку і кріп вимити, обсушити й подрібнити. На сковороді розтопити вершкове масло, додати борошно і трохи курячого бульйону. Перемішати до однорідності. Покласти курку, ще раз перемішати і зняти з вогню. Посипати зеленню. Крок 7

Курник з куркою

Приготувати тісто для курника. Борошно просіяти, додати розтоплене вершкове масло, сметану і яйця. Замісити тісто. Крок 8

Курник з куркою

Викласти тісто для курника на присипану борошном поверхню і вимішувати, поки воно не стане гладким і еластичним. Розкачати 1/3 тесту в тонкий коло. Покласти його на змащений маслом і накритий листом пергаменту деко. Крок 9

Курник з куркою

В центр кола з тіста для курника помістити 2-3 млинчика. Крок 10

Курник з куркою

Покласти на млинці частина курячої начинки. Накрити 2-3 млинцями. Крок 11

Курник з куркою

Зверху викласти частину гречаної начинки. Знову прокласти млинцями. Повторювати шари, поки не закінчаться всі млинці і начинка. Розкачати тісто у велике коло, накрити їм курник. Крок 12

Курник з куркою

Защипати внизу краю курника з куркою. Розігріти духовку до 180 ° С. Зверху пирога зробити 3 отвори і вставити в них паперові трубочки. Поставити в духовку і випікати 45 хв. Корисна порада

Курник з куркою краще готувати за день-два дні до передбачуваної подачі на стіл. Спочатку спокійно спечіть млинчики, потім приготуйте начинки і лише в день & laquo; ікс & raquo; зробіть тісто і зберіть всі складові пирога воєдино.

До речі

В цьому рецепті курника з куркою в якості основи круп'яної начинки ми використовували гречку: вона робить смак страви більш насиченим і цікавим, ніж звичайний рис.

0/5 (0 Reviews)