ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ ПІД сальсою з ЗЕЛЕНОГО ЛУКА

Звичайно, запечений лосось хороший і сам по-собі, але гостра сальса із зеленої цибулі на оливковій олії надає рибі пікантності і гострої перчинки.

 ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ ПІД сальсою з ЗЕЛЕНОГО ЛУКА

ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ ПІД сальсою з ЗЕЛЕНОГО ЛУКА

ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ ПІД сальсою з ЗЕЛЕНОГО ЛУКА

Оливкова настрій x Інгредієнти

  • стейк лосося 2 шт.
  • помідори черрі 100 г
  • лимон 0,5 шт.
  • зелень петрушки 0,5 пучок (а)
  • оливкова олія 1 ст.л..
  • італійська суміш трав (суха) 1 щіпка (і)
  • сіль за смаком г
  • для сальси:
  • зелена цибуля 1 пучок (а)
  • зелень петрушки 0,5 пучок (а)
  • гострий перець 0,5 шт.
  • лимон 0,5 шт.
  • оливкова олія 4 ст.л.
  • білий винний оцет 1 ст.л.
  • перець чорний мелений за смаком г
  • сіль за смаком г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ ПІД сальсою з ЗЕЛЕНОГО ЛУКА

Стейки лосося обполоснути холодною водою, обсушити паперовими рушниками. Крок 2

ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ ПІД сальсою з ЗЕЛЕНОГО ЛУКА

У форму для запікання викласти гілочки петрушки. Крок 3

ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ ПІД сальсою з ЗЕЛЕНОГО ЛУКА

Поверх петрушки укласти стейки лосося. Скропити або змастити пензликом рибу оливковою олією. Крок 4

ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ ПІД сальсою з ЗЕЛЕНОГО ЛУКА

Посолити, полити лимонним соком, посипати сумішшю сухих італійських трав. Додати в форму помідори черрі. Відправити в духовку, розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин. Крок 5

ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ ПІД сальсою з ЗЕЛЕНОГО ЛУКА

Для сальси: зелена цибуля і листя петрушки дрібно нарізати. Гострий червоний перець звільнити від насіння і так само дрібно нарізати. Додати цедру половини лимона. Заправити оливковою олією, лимонним соком і білим винним оцтом. Посолити і поперчити за смаком. Добре перемішати і прибрати в холодильник до подачі. Крок 6

ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ ПІД сальсою з ЗЕЛЕНОГО ЛУКА

Запечений лосось готовий. Крок 7

ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ ПІД сальсою з ЗЕЛЕНОГО ЛУКА

Перекласти стейки лосося на блюдо сервіровки на листя салату, додати запечені томати. Крок 8

ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ ПІД сальсою з ЗЕЛЕНОГО ЛУКА

На кожен стейк покласти по чайній ложці сальси. Крок 9

ЗАПЕЧЕНИЙ ЛОСОСЬ ПІД сальсою з зЕЛЕНОГО лУКА

Запечений лосось під сальсою із зеленої цибулі готовий. Корисна порада

Час запікання може змінюватися в залежності від розмірів (ваги) стейків лосося.

0/5 (0 Reviews)