Ароматні паски зі смаком лаванди – відмінно урізноманітнюють традиційну Великодню випічку. Лавандовий аромат цих пасок буде гармонійно поєднуватися на святковому столі з традиційними пасками. А смак ніжного м'якушки, віднесе в пахучі бузкові поля далекого Провансу. & Nbsp;
Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти < ul>
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготувати всі необхідні інгредієнти. Так як тісто буде замішуватися на сухих дріжджах, то попередньо робити опару не треба. Крок 2
У сотейнику довести до кипіння молоко і 1 ст.л. лаванди. Зняти з вогню, остудити до теплого стану і процідити. Крок 3
Половину норми цукру перемолоти з лавандою. Крок 4
У глибокій мисці змішати яйця (просто перемішати віночком до однорідності). Крок 5
Влити тепле молоко, розтоплене вершкове масло, пів чайної ложки солі, сметану кімнатної температури, ванілін, цукор і лавандовий цукор. Все перемішати. Крок 6
Сухі дріжджі перемішати з борошном. Крок 7
Частинами додавати в миску борошно і перемішувати. Крок 8
В останню чергу в тісто додати журавлину, яку попередньо необхідно промити і залити коньяком. Крок 9
Тісто добре перемішати руками, воно виходить липким і рідкуватим, так і повинно бути. Ємність для тіста необхідно взяти з високими бортиками, накрити плівкою і поставити в тепле місце для підйому. Крок 10
Приблизно через годину тісто підніметься і його необхідно обмять прямо в ємності. Знову накрити плівкою і поставити в тепле місце для другого підйому. Крок 11
У другий раз, тісто вже набагато краще підійде. Його акуратно викласти на стіл і злегка обмять. Крок 12
Руками, змоченими в олії (без запаху), розкласти по формах, приблизно на 1/3 (так як тісто дуже добре підходить). Накрити серветкою і поставити в тепле місце для підйому. Крок 13
Коли тісто підійде приблизно на 2/3, паски поставити в розігріту до 160 – 170 * духовку на 30 -35 хвилин. Готовність перевірити шпажкою. Крок 14
Через півгодини ароматний і найніжніші паски готові! Крок 15
Остигнули паски прикрасити по-своєму смаку. Я прикрасила паски, присипавши квітами лаванди і пелюстками троянд. Це незвично і дуже ароматно! Крок 16
Рецепт цього чудо-тесту був знайдений на каналі у чудовій фуд-блогера Ольги, з моїм лавандовим доповненням. Крок 17
Паски вийшли ніжними і повітряними! При натисканні вони не втрачають форму і швидко відновлюються. Печіть із задоволенням!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!