Лавандового МОНА ПАСКИ

Ароматні паски зі смаком лаванди – відмінно урізноманітнюють традиційну Великодню випічку. Лавандовий аромат цих пасок буде гармонійно поєднуватися на святковому столі з традиційними пасками. А смак ніжного м'якушки, віднесе в пахучі бузкові поля далекого Провансу. & Nbsp;

Зустрічаємо Пасха красиво x Інгредієнти < ul>

  • борошно 700 г
  • курячі яйця 4 шт.
  • дріжджі сухі 8 г
  • молоко 250 мл
  • цукор 250 г
  • сметана 250 г
  • вершкове масло 125 г
  • коньяк 80 мл
  • журавлина в'ялена 130 г
  • лаванда квіти 3 ст. л.
  • ванілін 1 щіпка (і)
  • сіль 0,5 ч.л.
  • Покроковий рецепт приготування

    Крок 1

    лавандовий МОНА ПАСКИ

    Підготувати всі необхідні інгредієнти. Так як тісто буде замішуватися на сухих дріжджах, то попередньо робити опару не треба. Крок 2

    лавандовий МОНА ПАСКИ

    У сотейнику довести до кипіння молоко і 1 ст.л. лаванди. Зняти з вогню, остудити до теплого стану і процідити. Крок 3

    лавандовий МОНА ПАСКИ

    Половину норми цукру перемолоти з лавандою. Крок 4

    лавандовий МОНА ПАСКИ

    У глибокій мисці змішати яйця (просто перемішати віночком до однорідності). Крок 5

    лавандовий МОНА ПАСКИ

    Влити тепле молоко, розтоплене вершкове масло, пів чайної ложки солі, сметану кімнатної температури, ванілін, цукор і лавандовий цукор. Все перемішати. Крок 6

    лавандовий МОНА ПАСКИ

    Сухі дріжджі перемішати з борошном. Крок 7

    лавандовий МОНА ПАСКИ

    Частинами додавати в миску борошно і перемішувати. Крок 8

    лавандовий МОНА ПАСКИ

    В останню чергу в тісто додати журавлину, яку попередньо необхідно промити і залити коньяком. Крок 9

    лавандовий МОНА ПАСКИ

    Тісто добре перемішати руками, воно виходить липким і рідкуватим, так і повинно бути. Ємність для тіста необхідно взяти з високими бортиками, накрити плівкою і поставити в тепле місце для підйому. Крок 10

    лавандовий МОНА ПАСКИ

    Приблизно через годину тісто підніметься і його необхідно обмять прямо в ємності. Знову накрити плівкою і поставити в тепле місце для другого підйому. Крок 11

    лавандовий МОНА ПАСКИ

    У другий раз, тісто вже набагато краще підійде. Його акуратно викласти на стіл і злегка обмять. Крок 12

    лавандовий МОНА ПАСКИ

    Руками, змоченими в олії (без запаху), розкласти по формах, приблизно на 1/3 (так як тісто дуже добре підходить). Накрити серветкою і поставити в тепле місце для підйому. Крок 13

    Коли тісто підійде приблизно на 2/3, паски поставити в розігріту до 160 – 170 * духовку на 30 -35 хвилин. Готовність перевірити шпажкою. Крок 14

    лавандовий МОНА ПАСКИ

    Через півгодини ароматний і найніжніші паски готові! Крок 15

    лавандовий МОНА ПАСКИ

    Остигнули паски прикрасити по-своєму смаку. Я прикрасила паски, присипавши квітами лаванди і пелюстками троянд. Це незвично і дуже ароматно! Крок 16

    лавандовий МОНА ПАСКИ

    Рецепт цього чудо-тесту був знайдений на каналі у чудовій фуд-блогера Ольги, з моїм лавандовим доповненням. Крок 17

    Паски вийшли ніжними і повітряними! При натисканні вони не втрачають форму і швидко відновлюються. Печіть із задоволенням!

    0/5 (0 Reviews)