Залиште м'ясні варіанти лазаньї для пізньої осені та & nbsp; зими, а & nbsp; влітку експериментуйте з & nbsp; овочевими. Адже таку лазанью можна їсти & nbsp; як гарячої, так і & nbsp; холодної
Інгредієнти
- 12 листів лазаньї
- 250 г моцарели
- 500 г сиру Рікотта або жирного некислі сиру
- 300 г грибів
- 300 г молодої капусти або шпинату
- 2 цукіні
- 1 баклажан
- 1 середній лимон
- 5 гілочок базиліка
- 1 зубчик часнику
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець
- Для соусу:
Для соусу:
- 800 г рубаних помідорів, консервованих у власному соку
- 4 великих помідора
- 1 середня цибулина
- 3 зубчики часнику
- 1 перець чилі
- 1 середній пучок базиліка
- 25-30 оливок
- 2 ст. л. каперсів
- 3 ст. л. оливкового масла
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Приготуйте соус. Очистіть цибулю і часник і дрібно наріжте. Видаліть кісточки з оливок, розріжте на 3-4 частини. Помідори наріжте кубиками. У перцю чилі видаліть насіння, тонко наріжте. Розігрійте оливкову олію у великій каструлі. Покладіть цибулю, часник, перець чилі і смажте протягом 2-3 хв. Додайте оливки, каперси і свіжі помідори і готуйте, помішуючи, 3 хв. Потім додайте рубані помідори і базилік, посоліть, поперчіть і готуйте соус під кришкою на повільному вогні, 30 хв. Крок 2 Розігрійте духовку з грилем до 200 ° С. Наріжте баклажан і цукіні кружальцями завтовшки 7-8 мм. Викладіть овочі на деко, застелене папером для випічки, посоліть і змастіть оливковою олією. Поставте деко під гриль і готуйте 10 хв. Готові овочі злегка остудіть. Крок 3 Наріжте гриби скибочками, капусту тонко нашаткуйте. Розігрійте сковороду з оливковою олією і обсмажте гриби з зубчиком часнику до рум'яної скоринки. Додайте капусту і смажте, поки вона злегка не прівянет, 10 хв. Посоліть і поперчіть. Крок 4 Натріть цедру з лимона на дрібній тертці, вичавіть сік і змішайте з рікоттою. Додайте дрібно нарізані листя базиліка, посоліть і поперчіть. Крок 5 Розігрійте духовку до 175 ° С. Дно прямокутної форми змастіть невеликою кількістю томатного соусу, потім покладіть листи лазаньї. Викладіть шар рікотти, потім шар овочів-гриль, потім шар капусти з грибами. Полийте томатним соусом. Повторіть шари 2-3 рази, поки не закінчаться інгредієнти, останнім шаром повинен бути томатний соус. Натріть моцарелу на крупній тертці і посипте лазанью. Випікайте в духовці 40-50 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!