Для цієї страви ви можете вибрати будь-яку рибу сімейства лососевих: сьомгу, форель або горбушу. В останньому випадку додайте в горіхову суміш трохи вершкового масла риба буде соковитіше.
Інгредієнти
- 700 г філе лосося
- 1 ст. л. великої морської солі
- 4 ст. л. мигдалю
- 4 ст. л. фундука
- 4 ст. л. насіння кунжуту
- 5 гілочок кінзи
- 1/2 ч. л. свежемолотого чорного перцю
- 2 ст. л. оливкового масла
Для вінегрету:
- 4 цибулини шалот
- 300 г дрібних шампіньйонів
- 1 пучок петрушки
- 2 ст. л. бальзамічного оцту
- 2 ст. л. оливкового масла
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Філе лосося розріжте на чотири шматки однакового розміру. Посоліть і дайте постояти приблизно 5 хв. Сіль змийте, рибу обсушити паперовими рушниками.
Крок 2 Розігрійте духовку до 170 ° С. Мигдаль і фундук дрібно порубати. Дрібно наріжте листя кінзи. Змішайте горіхи, насіння кунжуту, кінзу і чорний перець; суміш на 4 частини.
Крок 3
Рибу покладіть на деко, застелене папером для випічки. Посипте горіховою сумішшю і збризніть рибу оливковою олією. Поставте деко в духовку і запікайте приблизно 8 хв., До готовності.
Крок 4 Цибулини шалот очистіть і тонко наріжте. Печериці наріжте скибочками. Розігрійте в широкій сковороді оливкову олію, покладіть цибулю і гриби і обсмажте до рум’яної скоринки, 8-10 хв. Додайте оцет, влийте 4 ст. л. води і тушкуйте до готовності, 10 хв. Приправте сіллю і перцем. Дрібно наріжте листя петрушки і перемішайте з грибами.
Крок 5
Викладіть рибу на підігріті тарілки, навколо розкладіть грибний вінегрет. Полийте соусом зі сковороди.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!