Лосось з грибним вінегретом

Для цієї страви ви можете вибрати будь-яку рибу сімейства лососевих: сьомгу, форель або горбушу. В останньому випадку додайте в горіхову суміш трохи вершкового масла риба буде соковитіше.

Інгредієнти

  • 700 г філе лосося
  • 1 ст. л. великої морської солі
  • 4 ст. л. мигдалю
  • 4 ст. л. фундука
  • 4 ст. л. насіння кунжуту
  • 5 гілочок кінзи
  • 1/2 ч. л. свежемолотого чорного перцю
  • 2 ст. л. оливкового масла

Для вінегрету:

  • 4 цибулини шалот
  • 300 г дрібних шампіньйонів
  • 1 пучок петрушки
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ЛОСОСЬ З  грибний вінегрет

Філе лосося розріжте на чотири шматки однакового розміру. Посоліть і дайте постояти приблизно 5 хв. Сіль змийте, рибу обсушити паперовими рушниками.

Крок 2 Розігрійте духовку до 170 ° С. Мигдаль і фундук дрібно порубати. Дрібно наріжте листя кінзи. Змішайте горіхи, насіння кунжуту, кінзу і чорний перець; суміш на 4 частини.

Крок 3

ЛОСОСЬ З  грибний вінегретРибу покладіть на деко, застелене папером для випічки. Посипте горіховою сумішшю і збризніть рибу оливковою олією. Поставте деко в духовку і запікайте приблизно 8 хв., До готовності.

Крок 4 Цибулини шалот очистіть і тонко наріжте. Печериці наріжте скибочками. Розігрійте в широкій сковороді оливкову олію, покладіть цибулю і гриби і обсмажте до рум’яної скоринки, 8-10 хв. Додайте оцет, влийте 4 ст. л. води і тушкуйте до готовності, 10 хв. Приправте сіллю і перцем. Дрібно наріжте листя петрушки і перемішайте з грибами.

Крок 5

ЛОСОСЬ З  грибний вінегретВикладіть рибу на підігріті тарілки, навколо розкладіть грибний вінегрет. Полийте соусом зі сковороди.

0/5 (0 Reviews)