Страва як повсякденне, так і святкове. Якщо взяти філе шматком тонший, то такий лосось можна подати як запечених канапе.
Новий рік з італійським ароматом x Інгредієнти
- лосось філе 500 г
- тісто листкове 200 г
- жовток 1 шт. для змазування
Для маринаду:
- сіль
- білий лимонний перець
- олія оливкова 2 ст.л.
- соус соєвий 1 ст.л.
- сік лимона 1 ст.л.
Для песто:
- в'ялені томати 80 г
- часник 1 шт.
- олія оливкова 1 ст.л.
- горіхи кедрові 3 ст.л.
- листя базиліка з 3 стебел
- сіль
- чорний мелений перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Лосось обробити, зрізати 2 філе з спинки розміром приблизно 17 на 8 см або токіе філе, які потім при складанні покласти одне на інше, в готовій страві вони спечуть в один шматок) Покласти в миску, приправити сіллю, перцем і перемішати з іншими інгредієнтами для маринаду: тонко нарізаним часником, оливковою олією, соєвим соусом і соком лимона, відставити на 1 годину Крок 2
Помідори для песто я зав'ялити самостійно в духовці протягом 5-6 ч. Крок 3
Песто: в чашку подрібнювача покласти сушені помідори, часник, кедрові горішки, листочки базиліку, оливкова олія, роздрібнити на дрібні шматочки. Приправити сіллю і перцем. Крок 4
Духовку розігріти до 190 градусів C. Тісто розкачати приблизно 20 на 30 см, орієнтуйтеся на вашу шматку лосося. Крок 5
під філе лосося викласти шар песто під розмір філе, покласти на песто рибу, верх філе покрити знову шаром песто. Крок 6
накрити вільної частиною тіста, кінці зліпити. Якщо залишилося зайве тісто – зрізати. Повинен отримати чурбачок. Крок 7
Змастити верх збитим жовтком. Нарізати заготівлю на 6 шматочків (різала ножем для піци). Поставити в духовку. Крок 8
Випікати 20 хвилин. Вийняти з духовки після закінчення цього часу, щоб лосось не висох. Крок 9
Подавати з великою кількістю зеленого салату.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!