Наш пиріг з апельсинами підійде і для буднів, і для вихідних, і для свят, настільки він смачний і красивий. А вже про його ароматі зайвий раз і говорити не доводиться: запевняємо вас, що, поки він буде & laquo; зріти & raquo; в духовці, вам неодноразово доведеться відповідати на питання близьких, коли ж все буде готово. Цей & nbsp; пиріг з апельсинами створить в будинку сонячну атмосферу в будь-який день, навіть якщо погода за вікном зовсім не радує. Та й взагалі таке & nbsp; блюдо можна назвати справжнім антидепресантом, покликаним проганяти тугу і дарувати чудовий настрій! Зверніть увагу: пиріг & nbsp; з апельсинами стане ще & nbsp; смачніше на наступний & nbsp; день після приготування, коли повністю & nbsp; просочиться & nbsp; сиропом.
Інгредієнти
Для верху пирога:
- невеликі апельсини з тонкою шкіркою – 4-5 шт.
- лимонний сік – 2 ст. л.
- цукор – 200 г
- сіль – 1/4 ч. Л.
- вершкове масло – 125 г
- цукор – 170 г
- великі яйця – 2 шт.
- борошно – 130 г
- манна крупа – 65 г
- розпушувач – 1 ч. Л.
- сіль – 1/4 ч. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Апельсини вимийте і висушіть. З одного зніміть цедру дрібної теркою (вона стане в нагоді для тесту). Потім розріжте цей апельсин навпіл і вичавіть сік: у вас повинно вийти близько 80 мл. Якщо соку не вистачає, вичавіть сік ще з однієї половини апельсина Крок 2 Решта апельсини наріжте кружальцями завтовшки 5 мм. Видаліть всі насіння. Апельсиновий і лимонний сік налийте в глибоку сковороду. Додайте цукор, сіль і перемішайте. Крок 3
Покладіть нарізані апельсини і доведіть до кипіння. Готуйте на середньому вогні близько 5-7 хвилин, поки кружечки не стануть напівпрозорими. Вийміть їх з допомогою шумівки. Крок 4 Апельсиновий сироп продовжуйте варити в сковороді на середньому вогні, періодично помішуючи (близько 10-15 хвилин). Він повинен загуснути і зменшитися в обсязі приблизно до 130 мл. Крок 5 Розігрійте духовку до 190 ° C. Вершкове масло для тесту пирога (115 г) наріжте кубиками і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Маслом, що залишилося змастіть маслом роз'ємну форму для випічки діаметром 24 см. Крок 6 М'яке вершкове масло для тесту пирога збийте міксером з цукром до отримання пишної маси кремоподібній. По одному додайте в неї яйця, після кожного добре збиваючи. Додайте терту апельсинову цедру і перемішайте. Крок 7
У миску просійте через дрібне сито борошно, манну крупу, розпушувач і сіль. Поступово з'єднайте отриману суміш з олійно-яєчною масою. Вилийте тісто для пирога в форму. Крок 8 Зверху на тісто викладіть в один шар зацукровані кружечки апельсинів. Випікайте апельсиновий пиріг 15 хвилин. Потім нагрів духовки зменшіть до 175 ° C. Випікайте пиріг 35-40 хвилин. Крок 9 Пирогу з апельсинами дайте охолонути в формі. Потім наколи верх зубочисткою рівномірно по всій поверхні і пензликом нанесіть апельсиновий сироп. Дайте пирогу охолонути до кімнатної температури. Викладіть на тарілку і подайте на стіл. Корисна порада
Форму для пирога з апельсинами, змащену маслом, приберіть в холодильник до використання. Тоді випічка гарантовано не пристане до дна і стінок ємності.
До речі Пиріг з апельсинами можна зробити ще більш красивим, якщо для верхнього шару використовувати не тільки апельсини, а й інші цитрусові, наприклад, невеликі лимони і кумкват. Приготуйте їх за рецептом і красиво розташуйте на тесті.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!