ПИРІГ З АПЕЛЬСИНАМИ

Наш пиріг з апельсинами підійде і для буднів, і для вихідних, і для свят, настільки він смачний і красивий. А вже про його ароматі зайвий раз і говорити не доводиться: запевняємо вас, що, поки він буде & laquo; зріти & raquo; в духовці, вам неодноразово доведеться відповідати на питання близьких, коли ж все буде готово. Цей & nbsp; пиріг з апельсинами створить в будинку сонячну атмосферу в будь-який день, навіть якщо погода за вікном зовсім не радує. Та й взагалі таке & nbsp; блюдо можна назвати справжнім антидепресантом, покликаним проганяти тугу і дарувати чудовий настрій! Зверніть увагу: пиріг & nbsp; з апельсинами стане ще & nbsp; смачніше на наступний & nbsp; день після приготування, коли повністю & nbsp; просочиться & nbsp; сиропом.

Інгредієнти

Для верху пирога:

  • невеликі апельсини з тонкою шкіркою – 4-5 шт.
  • лимонний сік – 2 ст. л.
  • цукор – 200 г
  • сіль – 1/4 ч. Л.
Для тіста:
  • вершкове масло – 125 г
  • цукор – 170 г
  • великі яйця – 2 шт.
  • борошно – 130 г
  • манна крупа – 65 г
  • розпушувач – 1 ч. Л.
  • сіль – 1/4 ч. л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ПИРІГ З & nbsp; АПЕЛЬСИНАМИ

Апельсини вимийте і висушіть. З одного зніміть цедру дрібної теркою (вона стане в нагоді для тесту). Потім розріжте цей апельсин навпіл і вичавіть сік: у вас повинно вийти близько 80 мл. Якщо соку не вистачає, вичавіть сік ще з однієї половини апельсина Крок 2 Решта апельсини наріжте кружальцями завтовшки 5 мм. Видаліть всі насіння. Апельсиновий і лимонний сік налийте в глибоку сковороду. Додайте цукор, сіль і перемішайте. Крок 3

ПИРІГ З & nbsp; АПЕЛЬСИНАМИ

Покладіть нарізані апельсини і доведіть до кипіння. Готуйте на середньому вогні близько 5-7 хвилин, поки кружечки не стануть напівпрозорими. Вийміть їх з допомогою шумівки. Крок 4 Апельсиновий сироп продовжуйте варити в сковороді на середньому вогні, періодично помішуючи (близько 10-15 хвилин). Він повинен загуснути і зменшитися в обсязі приблизно до 130 мл. Крок 5 Розігрійте духовку до 190 ° C. Вершкове масло для тесту пирога (115 г) наріжте кубиками і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Маслом, що залишилося змастіть маслом роз'ємну форму для випічки діаметром 24 см. Крок 6 М'яке вершкове масло для тесту пирога збийте міксером з цукром до отримання пишної маси кремоподібній. По одному додайте в неї яйця, після кожного добре збиваючи. Додайте терту апельсинову цедру і перемішайте. Крок 7

ПИРІГ З & nbsp; АПЕЛЬСИНАМИ

У миску просійте через дрібне сито борошно, манну крупу, розпушувач і сіль. Поступово з'єднайте отриману суміш з олійно-яєчною масою. Вилийте тісто для пирога в форму. Крок 8 Зверху на тісто викладіть в один шар зацукровані кружечки апельсинів. Випікайте апельсиновий пиріг 15 хвилин. Потім нагрів духовки зменшіть до 175 ° C. Випікайте пиріг 35-40 хвилин. Крок 9 Пирогу з апельсинами дайте охолонути в формі. Потім наколи верх зубочисткою рівномірно по всій поверхні і пензликом нанесіть апельсиновий сироп. Дайте пирогу охолонути до кімнатної температури. Викладіть на тарілку і подайте на стіл. Корисна порада

Форму для пирога з апельсинами, змащену маслом, приберіть в холодильник до використання. Тоді випічка гарантовано не пристане до дна і стінок ємності.

До речі

Пиріг з апельсинами можна зробити ще більш красивим, якщо для верхнього шару використовувати не тільки апельсини, а й інші цитрусові, наприклад, невеликі лимони і кумкват. Приготуйте їх за рецептом і красиво розташуйте на тесті.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)