Чим краще ви відіжметься сир на початковому етапі, тим смачніше вийде паска. Ви можете не протирати сир через сито, але тоді в ньому можуть залишитися крупинки & ndash; і паска не буде абсолютно гладкою і ніжною.
Інгредієнти
- 1,5 кг сиру жирністю 18% і більше
- 1,5-2 склянки буркунового або іншого густого меду
- 200-250 г вершкового масла
- 100 г смаженого мигдалю
- 150-200 г натуральних в'ялених фініків
- 2 великих лимона
- 3 ст. л. темного рому або міцного чорного чаю, за бажанням
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Застелите друшляк кухонним рушником або складеної в кілька шарів марлею. Викладіть туди сир, накрийте звисаючими краями марлі, поставте друшляк в ємність більшого розміру. Зверху на марлю встановіть тарілку, на неї – вантаж вагою 2-3 кг. Залиште мінімум на 4 год, щоб стекла зайва рідина. Крок 2
Одночасно підготуйте фініки: якщо у них є така, що відшаровується шкірка, видаліть її. Наріжте фініки невеликими шматочками. Крок 3
вимийте лимони щіткою, зніміть цедру дрібної теркою, вичавіть сік. Залийте фініки лимонним соком в суміші з ромом, якщо використовуєте, або чаєм. Посипте цедрою, ретельно перемішайте, затягніть плівкою і поставте в холодильник на той же час, що стоїть під пресом сир. Крок 4
Розм'якшіть масло при кімнатній температуре.Еслі мед дуже густий, трохи прогрійте його на водяній бані – просто щоб став текучим. Крок 5
Порубаєте частина мигдалю досить дрібно, частина – побільше. Віджатий сир протріть через сито. Міксером збийте масло з медом в пишну піну. Поступово змішайте з сиром. Додайте в сирну масу фініки з цедрою і мигдаль. Крок 6
Застелите пасочницу або глибоку миску одним шаром марлі, викладіть сирну масу, приминаючи ложкою. Закрийте дно і поставте паску в холодильник на 1-3 доби. Перед подачею переверніть на блюдо і акуратно зніміть пасочницу і марлю.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!