НАЙБІЛЬШИЙ СМАЧНИЙ У СВІТІ КУЛИЧ

Цей рецепт паски дістався мені у спадок від моєї свекрухи, а їй – від її свекрухи. Не секрет, що рецепти пронесені через року, найвдаліші, наповнені історією і теплотою. Всі, хто пробував цей паску – підтвердять і одноголосно! Недарма я дала йому таке сміливе назву. І нехай вас не бентежить простота рецепта, найголовніше – додати любові!

НАЙБІЛЬШИЙ СМАЧНИЙ У СВІТІ КУЛИЧ

НАЙБІЛЬШИЙ СМАЧНИЙ У СВІТІ КУЛИЧ

паска x Інгредієнти

  • молоко – 500 мл
  • цукор – 500 г
  • свіжі дріжджі – 50 г
  • сіль – 1 ч. Л.
  • яйце – 4 шт.
  • вершкове масло – 200 г
  • сметана – 100 г
  • борошно – приблизно 1 кг
  • кардамон – 0.5 ч. л.
  • мускатний горіх – 0,5 ч. Л.
  • шафран – 10 рилець
  • родзинки – 1 ст.
  • ваніль – 1 стручок

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Ізюм замочити на ніч в лікері, коньяку або апельсиновому соку. Шафран залити 20 мл. горілки або спирту. Крок 2 Розкрити стручок ванілі і залити молоком. Молоко підігріти до 40 градусів. Дати настоятися, процідити. Масло розтопити і остудити до температури тіла. Крок 3 В теплому молоці розвести цукор і дріжджі. Додати сіль, яйця, сметану, масло і “духи”. Додати борошно і вимісити тісто. Воно не повинно бути крутим! Додати родзинки, вимісити ще раз і залишити в теплому місці. Крок 4 Всього тісто має підходити 8 годин. У міру необхідності, його потрібно опускати і обминати. Приблизно 2-3 рази. Через 8 годин обминути останній раз, розкласти у форми на 1/3 і дати підійти останній раз. Випікати при 180 градусах від 20 до 60 хвилин, в залежності від розміру форми. Корисна порада

Якщо форма для випічки велика, доцільно прикрити верхівку змоченим листом паперу для випічки, щоб верхівка підгорає.

Господині на замітку

Перевірити чи достатньо підійшло тісто в формах дуже просто. Натисніть пальцем: якщо тісто відскочити – пора в піч, якщо слід залишається – даємо постояти ще.

0/5 (0 Reviews)