Цей рецепт паски дістався мені у спадок від моєї свекрухи, а їй – від її свекрухи. Не секрет, що рецепти пронесені через року, найвдаліші, наповнені історією і теплотою. Всі, хто пробував цей паску – підтвердять і одноголосно! Недарма я дала йому таке сміливе назву. І нехай вас не бентежить простота рецепта, найголовніше – додати любові!
паска x Інгредієнти
- молоко – 500 мл
- цукор – 500 г
- свіжі дріжджі – 50 г
- сіль – 1 ч. Л.
- яйце – 4 шт.
- вершкове масло – 200 г
- сметана – 100 г
- борошно – приблизно 1 кг
- кардамон – 0.5 ч. л.
- мускатний горіх – 0,5 ч. Л.
- шафран – 10 рилець
- родзинки – 1 ст.
- ваніль – 1 стручок
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Ізюм замочити на ніч в лікері, коньяку або апельсиновому соку. Шафран залити 20 мл. горілки або спирту. Крок 2 Розкрити стручок ванілі і залити молоком. Молоко підігріти до 40 градусів. Дати настоятися, процідити. Масло розтопити і остудити до температури тіла. Крок 3 В теплому молоці розвести цукор і дріжджі. Додати сіль, яйця, сметану, масло і “духи”. Додати борошно і вимісити тісто. Воно не повинно бути крутим! Додати родзинки, вимісити ще раз і залишити в теплому місці. Крок 4 Всього тісто має підходити 8 годин. У міру необхідності, його потрібно опускати і обминати. Приблизно 2-3 рази. Через 8 годин обминути останній раз, розкласти у форми на 1/3 і дати підійти останній раз. Випікати при 180 градусах від 20 до 60 хвилин, в залежності від розміру форми. Корисна порада
Якщо форма для випічки велика, доцільно прикрити верхівку змоченим листом паперу для випічки, щоб верхівка підгорає.
Господині на заміткуПеревірити чи достатньо підійшло тісто в формах дуже просто. Натисніть пальцем: якщо тісто відскочити – пора в піч, якщо слід залишається – даємо постояти ще.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!